eur:
389.45
usd:
363.09
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Kerekes Gréta a női 60 méteres gátfutás előfutama után az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon az Ataköy Arénában 2023. március 4-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Talán még soha nem volt példa ilyenre kontinensviadalon - gátfutóknak örül az igazgató

A fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság jó alapot jelent a budapesti világbajnokság előtti felkészüléshez, elégedettségről azonban nem lehet szó – fejtette ki az InfoRádiónak Scheidler Géza, a magyar szövetség sportszakmai igazgatója.

A szövetség elnöke szerint egy kontinensviadal jó lehetősége teremt arra is, hogy felmérjék, hol is tartanak a magyar sportolók, hová lehet őket pozicionálni. Scheidler Géza szerint ebből a szempontból nem lehetnek elégedettek az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnoksággal, hiszen mint mondani szokta: az ember a dobogó tetején lehet elégedett, alatta nem.

Más, a sportágfejlesztés szempontjából – aminek kiemelt része a vébére való felkészülés, majd ott a tisztes helytállás –, jónak mutatkozik a kép – tette hozzá a szakember –, hiszen az atlétika számos szakágában kvalifikálni tudtunk az Eb-re. Kiemelte, például a gátfutó mezőnyben négy magyar atléta, két fiú, két lány képviselte Magyarországot, amire már nagyon rég nem volt példa kontinensviadalon, talán nem is. Rajtuk kívül három sprinter, két távolugró, egy rúdugró, az ötpróbában egy súlylökő, középtávfutásban pedig három magyar atléta vett részt, ami önmagában egy jó helyzet – ismételte meg.

Az atlétikai szövetség sportszakmai igazgatója név szerint említette Krizsán Xénia remek teljesítményét, aki egy Covid-fertőzést, valamint egy sérülést követően is helyt állt a nemzetközi élmezőnyben, és összetettben ötödikként végzett az ötpróbában. Az ő rutinja és tapasztalata nagyon fontos – tette hozzá.

Márton Anita ugyancsak méltatta, aki egy gyermekáldás után, és egy térdsérülést követően azt mondja, mindent meg fog tenni, hogy ott legyen a magyarországi világbajnokság döntőjében. Scheidler Géza szerint az isztambuli Eb-n nagyon jó formát mutatott, és bár a hatodik helyen végzett, csupán 15 centire volt a dobogótól. A szakember mások mellet óriásinak nevezte Kerekes Gréta teljesítményét is, akinek köszönhetően – a sérült Kozák Luca távolmaradása ellenére is – volt magyar döntős gátfutásban.

A teljes interjú péntek este fél nyolc után az InfoRádió Ötkarika című műsorában lesz hallható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×