eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi vízilabda világliga európai selejtezőjében, az 5-8. helyért játszott Magyarország- Horvátország mérkőzésen Debrecenben 2021. január 9-én. A magyar válogatott 13-11-re legyőzte a horvát együttest.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Märcz Tamás elárulta, hogyan készül a pólóválogatott az olimpiára

Az olimpiai keret június 1-jén kezdi a munká, lesz horvátországi edzőtáborozás és hazai torna, majd Japánban zárul a felkészülés, még az olimpiai faluba költözés előtt.

Mivel a Ferencváros a Bajnokok Ligája nyolcas döntőben szerepel június 3. és 5. között, ezért két lépésben kezdi majd a munkát a tokiói olimpiára készülő férfi vízilabda-válogatott, a többségnek június elsején lesz az első találkozás, a fradisták később csatlakoznak – mondta a vlv.hu-nak adott interjúban Märcz Tamás szövetségi kapitány.

Az első időszakban főleg a hagyományos felkészülési helyszín, a margitszigeti Széchy-uszoda lesz a bázis, de elképzelhető, hogy néhány edzést a Duna Arénában tartanak. Utána edzőpartnert kerestek, és a kedvezőbb utazási lehetőségek miatt a horvát csapattal fognak együtt készülni Sibenikben, négy napon keresztül.

A következő hét végén, július 2-3-4-én a Benu Kupán szerepel a magyar válogatott a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda nyitott, 50 méteres medencéjében, ahol a spanyol, a horvát és az orosz csapat lesz az ellenfél. "Reméljük, hogy ezeket a meccseket már nézők előtt lehet majd megrendezni" – tette hozzá a szakvezető.

Ezt követően itthon folytatják a munkát, majd Japánba utaznak, és ugyanott dolgoznak tovább, ahol a kvangdzsui vb előtti edzőtáboroztak. A tervek szerint itt a spanyolokkal közösen készülnének, de egyelőre kérdéses, hogy az olimpia szervezőbizottsága engedélyezi-e az ilyen közös munkát nem sokkal a játékok előtt. A válogatott július 22-én költözik be az olimpiai faluba, és 25-én játssza az első csoportmeccsét Görögország ellen.

"19-20 játékos vesz majd részt a felkészülés első szakaszában, kerethirdetés a bajnoki döntők befejezése után lesz. A Tokióba utazók névsorát pedig várhatóan a Benu Kupa után hozom nyilvánosságra" – mondta a szövetségi kapitány, és beszélt arról is, hogy az olimpián a 12 játékos mellé tartalékként kivihető 13. vízilabdázó orvosi indoklás nélkül is becserélhető lesz a meccsekre. Ezt a döntést mindig az adott meccsnap nap reggeléig kell majd meghozni, és az aktuális mérkőzésre kijelölni a 12-es névsort.

"Az utazó 13 kiválasztását kevéssé befolyásolja ez a változás, inkább abból a szempontból van jelentősége, hogy a szövetségi kapitányok lehetősége bővül az eddigi elképzeléshez képest a torna egészét illetően. Tehát mód lesz változtatásra egy következő meccs előtt akár taktikai megfontolások miatt is" – mondta Märcz Tamás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×