eur:
392.57
usd:
365.95
bux:
66529.18
2024. április 26. péntek Ervin
Dudás Miklós, a harmadik helyen végzett a férfi kajak négyes tagja a célban az 500 méteres döntőben a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 26-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Visszavonul a világbajnok kajakozó, még az olimpia előtt

Egy szerda esti tévéinterjúban közölte a nyilvánossággal döntését Dudás Miklós.

A Nemzeti Sport szúrta ki, hogy szerda este az RTL Klub Fókusz című műsorában bejelentette visszavonulását a 29 éves Dudás Miklós, világbajnok kajakos.

Eredetileg tokiói terveiről faggatta volna a televízió, ám a 2014-ben, a moszkvai vb-n a csúcsra érő sportoló egyszer csak arról kezdett beszélni, hogy befejezte az élsportot, amiben húsz évet töltött.

Dudás Miklós gyerekkorától fogva olimpiai bajnok akart lenni, de felnőtt fejjel "sok mindent megtapasztalva" már el tudta fogadni azt, hogy nem feltétlenül kell olimpiai bajnoki cím a boldogsághoz.

"Nagyon sok olimpiai bajnokot ismerek, aki nem találja a helyét a világban és nagyon sok olyan sportolót, aki nem lett olimpiai bajnok, de boldog élete van"

- értékelte helyzetét Dudás Miklós, aki 2012-ben, a londoni olimpián hatodik lett 200 egyesben. Aztán 2016-ban kiderült, hogy egy évvel korábban az Európa Játékok alatt leadott mintájában tiltott hormonkészítmény nyomaira bukkantak, ezért 34 hónap eltiltás várt rá, visszatérve 2018-ban még négyesben 500-on nyert egy vb-bronzot.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×