eur:
393.84
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Sok gonddal küzdenek Tatabányán

Császár Gábor csapatával, a svájci bajnok Kadetten Schaffhausennel is azonos csoportba került a Grundfos Tatabánya KC a férfi kézilabda Európa-liga főtáblájának péntek délelőtti sorsolásán.

A D csoportba a magyar és a svájci együttesen kívül az északmacedón Eurofarm Peliszter, a német Rhein-Neckar Löwen, a dán GOG, és a szlovén RK Trimo Trebnje került.

Marosi László, a tatabányaiak klubigazgatója az M4 Sport Sporthíradójában kedvezőnek értékelte a sorsolást, szerinte jó csoportba került az együttes, ugyanakkor úgy véli:

a továbbjutáshoz bravúr kell.

"A Rhein-Neckar Löwent nem kell bemutatni senkinek, ők az első számú esélyesei a csoportnak" - jegyezte meg a korábbi klasszis játékos, hozzátéve, hogy Császár Gábor svájci együttese rendszeres Bajnokok Ligája-résztvevő volt az utóbbi években és stabil, jó csapat, az északmacedónok szintén BL-esek voltak tavaly és a dánoknak is mindig erős csapataik vannak. - "Talán a szlovén csapat még rutintalanabb gárda, és bár nem szeretek ilyet mondani, de ők a leggyengébbek, ők lógnak ki lefelé a csoportból."

A klubelnök a Tatabánya jelenlegi nehézségeiről is beszélt. Mint mondta, sokat változott a keret a nyáron, és még a csapatépítés folyamatában vannak, amit nehezít, hogy

jelenleg négy játékosuk koronavírusos, és súlyos sérülések is tizedelik a gárdát.

Bálint Bence keresztszalag-sérülés miatt az egész szezonra kidőlt, Ancsin Gábornak pedig a bokájában letört egy darab a csontból.

"Pillanatnyilag az is kérdéses, hogy mi 20-án megfelelő létszámú játékossal rendelkezzünk, hiszen a jelenlegi protokoll szerint a vírusos kézilabdázóink legalább négy hétig nem fognak rendelkezni sportorvosival" - hangsúlyozta Marosi László, utalva az Európa-liga október 20-án esedékes rajtjára.

A 24 csapatot négy csoportba sorsolták, mindegyikből az első négy jut a nyolcaddöntőbe. A játéknapok október 20., 27., november 17., 24., december 1., 8., február 9., 16., 23., és március 2. lesznek, vagyis minden mérkőzésre kedden kerül sor, 18.45 vagy 20.45 órától.

A bécsi sorsolást eredetileg csütörtökön rendezték volna, de a technikai lebonyolításért felelős egyik beszállító munkatársainál koronavírus-fertőzés gyanúja vetődött fel, ezért el kellett végezni a szükséges teszteket az érintetteken.

A magyar csapatok közül a Balatonfüred és a Gyöngyös a selejtező második fordulójában búcsúzott a második számú európai kupasorozattól. A Tatabánya dolgát jelentősen nehezíti, hogy csütörtökön kiderült, több játékosa megfertőződött a koronavírussal, ezért az egész csapat tíz napra karanténba került, és következő három bajnoki mérkőzését elhalasztották.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×