eur:
393.05
usd:
366.52
bux:
66771.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Vuhszi, 2018. július 25.Szilágyi Áron a vuhszi vívó-világbajnokság férfi kard csapatversenyének negyeddöntőjében vívott Magyarország-Németország mérkőzésen 2018. július 25-én. A magyarok bronzérmet nyertek. (MTI/EPA/Aleksandar Plavevski)
Nyitókép: MTI/EPA/Aleksandar Plavevski

Szilágyi Áron pályafutása végéről beszélt

Normális esetben már a párizsi olimpiai ciklusban kellene tartani, de még mindig csak a tokióiban vagyunk – fogalmazott Szilágyi Áron kardozó az InfoRádióban.

Egyelőre egyéni felkészülése a Vasas vívótermére korlátozódik a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áronnak, mint az InfoRádióban elmondta, nemzetközi versenyek nem lévén a válogatott is szünetelteti tevékenységét.

"Bízom abban, hogy legalább a hazai válogatóversenyek és az országos bajnokság, amelyeket az őszi és kora téli időszakra szervez a Magyar Vívó Szövetség, meg tudnak valósulni, és

legalább versenyszerű szituációkban itthon meg tudnék méretni.

Nagyon bízom abban, hogy majd januártól el tud indulni a nemzetközi szezon is."

Arra a kérdésre, hogy tudná-e ott folytatni, ahol márciusban abbahagyta – világkupaversenyeken aratott győzelmekkel a háta mögött –, azt mondta, amint elindul a versenyszezon, bele kell majd rázódni, de mindenki ebben a cipőben jár.

"Az is egy verseny lesz, hogy ki tud hamarabb, jobban visszarázódni a versenyek hangulatába.

Tudatosan készülök arra, hogy amikor eljön az idő, megfelelően motivált és felkészült legyek" – fogalmazott a bajnok.

Mint vázolta, "normálisan" már a következő olimpiai ciklusban lennénk, Párizs és a 2024-es olimpia lebegne a szemek előtt, de most mégis Tokió van a fókuszban.

"Azt látom, hogy van még erőm és energiám egy következő olimpiai ciklusra, három év lesz Tokió után, szeretnék még Párizsban is versenyezni. Hogy utána mi lesz, meglátjuk" – fogalmazott sokat sejtetően a kardozó, aki közben a Vasas vívószakosztályának elnöke is már.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×