eur:
393.77
usd:
365.51
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Miklós Edit alpesi síző sajtótájékoztatót tart egy budai étteremben 2018. január 18-án. A sportolót megoperálták, miután az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szuperóriás-műlesiklás során bukott és keresztszalag-szakadást szenvedett, ezért nem indul a phjongcshangi téli olimpián.
Nyitókép: Mohai Balázs

Nyomoznak a síszövetségnél

A visszahívott elnök, Miklós Edit szerint a vádak nem igazak.

A Magyar Sí Szövetség küldöttgyűlése július 30-án hívta vissza a szervezet elnökét, Miklós Editet és az elnökségét.

A Blikk úgy tudja, ismeretlen tettes ellen költségvetési csalás gyanújával indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A feljelentés szerint a korábbi elnök és Szentgyörgyi Zoltán egykori főtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériuma által sportági fejlesztésre utalt 130 millió forintból a megengedettnél többet kapott munkabér gyanánt egyetlen év alatt. Az olimpiai hetedik síelő 960 ezres bruttó fizetése mellé mintegy 200 ezer értékben lakás-, gépjármű- és telefonhasználati térítést kapott, míg a főtitkár 800 ezres fizetésben és szintén 200 ezres juttatásban részesült – áll a feljelentésben. A tárca előírása szerint ugyanakkor a támogatásból legfeljebb 600 ezer használható fel havonta a szervezet vezetéséért felelős személy bérére, míg egyéb szövetségi alkalmazottaknál ez maximum 370 ezer.

Miklós Edit a lapnak cáfolta az állításokat.

„A szövetség 2019. évi gazdálkodásával kapcsolatban az ellenőrző bizottság és a könyvvizsgálói jelentés sem állapított meg visszaélést és bűncselekmény gyanúja sem merült fel. A vádak nem igazak. Az elnök és a főtitkár juttatásait az elnökség határozza meg, a testület ez alapján járt el. Az elnöké publikus, a főtitkáré nem, de elmondhatom,

nem egyezik a fent jelzett összeggel és nem részesült 200 ezer forint költségtérítésben.

Az Emmi a 2018. II., illetve 2019. I. félévi támogatói szerződése nem azt határozza meg, mennyi lehet egy szövetségi főállású munkavállaló bére, hanem azt, mennyi lehet az egy főre jutó közvetlen költségvetési támogatásból elszámolható havi bruttó juttatás összege, de mivel munkaszerződésem 2019 júniusában lett megkötve, így értelmetlennek tartom az eljárás elindítását” – mondta a korábbi elnök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×