eur:
393.84
usd:
369.42
bux:
65767.35
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Facebook/MLSZ

Így vészelik át a sport nélküli időszakot a stadionok

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet nem könnyítette meg a hazai stadionok fenntartását, de sem Debrecenben, sem Újpesten, sem a Vasasnál nincsenek egyelőre üzemeltetési gondok.

Páll László, a debreceni Nagyerdei Stadiont üzemeltető kft. ügyvezető igazgatója szerencsésnek tartja, hogy a debreceni stadion multifunkcionális, így a rendkívüli helyzetben is fenntartható a létesítmény.

Mint mondta, speciális helyzetben van a stadion, hiszen vannak olyan területei az épületnek, amelyek bérbe adhatóak egész évben. Bár a mostani helyzetben a vendéglátóhelyek is ellehetetlenültek, de maradnak olyan funkciók, amelyek tudnak működni. Ez viszonylag állandó bérletidíj-bevételt jelent, és bíznak abban, hogy ez még egy ideig rendelkezésre áll – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A debreceni stadionban is sok rendezvényt kellett már lemondani, de Páll László bízik abban, hogy van annyi tartalék, hogy ebben a helyzetben

az alapfunkciókat fenntartva tudják üzemeltetni az épületet.

Az Újpest FC speciális bérleti szerződést kötött az anyaegyesülettel, amelyben a futballklub a stadion teljes üzemeltetését és fenntartását is vállalta - mondta el az InfoRádiónak Berta Csaba, az Újpest FC ügyvezető igazgatója.

Mint fogalmazott,

nagyobb gond lenne, ha hagynák elamortizálódni az ingatlanokat, pályákat,

ezért azokat ugyanúgy karban tartják, mintha lennének meccsek.

Berta Csaba hozzátette, hogy egyelőre nincsenek fenntartási gondjaik, de többmilliós tételt jelent a gyep gondozása és az alkalmazottak bérének fizetése.

A Vasasnál fordított a helyzet. Az anyaegyesület négy állami ingatlan fenntartója, illetve vagyonkezelője. A klubnak a II., a III. kerületben és Újpesten is vannak létesítményei, a Fáy utcában pedig 13 hektáron több sportág is jelen van. Az Illovszky Stadion fenntartása csak kis szelete a mindennapos feladatnak – mondta Markovits László, a Vasas SC elnöke, aki szerint az állami támogatásból és a saját bevételekből oldják meg a fenntartást.

Kiemelte: egy ilyen vészhelyzet is bizonyítja, hogy jól döntöttek, amikor mértéktartóak voltak a stadionépítésnél.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×