eur:
393.51
usd:
368.02
bux:
66505.36
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Szakértő: számos egyesület működése kerülhet veszélybe

Egy ezen a héten megjelent kormányrendelet a látvány-csapatsport támogatását biztosító áprilisi pályázati határidőt hirtelen február 29-re módosította. Az InfoRádiónak nyilatkozó sportközgazdász szerint így nagyon sok taóból működő sportklub működése kerülhet veszélybe. Enélkül ugyanis nagyon sok csapat azonnal a megszűnés szélére sodródik.

Nem látja különösebb technikai okát annak, hogy miért kellett változtatni az eljáráson, legfeljebb az lehet a magyarázat, hogy a kormányzat több időt akar szánni az ellenőrzésre a tárgyéven belül – fogalmazott Szabados Gábor, aki szerint a kormányrendelet olyan későn jelenet meg, néhány napos határidőt szabva, hogy az akár el is lehetetleníti a pályázatok beadását, annak ellenére, hogy sportági szövetségektől származó információk szerint készülni lehetett erre a határidő, még ha ezt semmilyen hivatalos dokumentum nem támasztotta alá.

A sportközgazdász ugyanakkor megjegyezte, túl azon, hogy a határidő csak most nyert hivatalos megerősítést egy jogi dokumentum által, azok a részletes szabályok, hogy hogyan változnak a taós pályázatok benyújtásának szabályai és a különféle adminisztratív meghatározások, azok is csak a kormányrendeletből derültek ki, tehát igazából, ha valaki akarta volna, az se tudta volna eddig benyújtani.

Meglátása szerint

főként a kisebb egyesületek kerülhetnek kellemetlen helyzet,

miután azok nem rendelkeznek megfelelő infrastruktúrával, személyzettel arra, hogy reagáljanak az ismert döntésre. Azok az egyesületek pedig, amelyek arra voltak ráállva, hogy kizárólag taóból finanszírozzák a működésüket, miután a rendszer egyik legnagyobb hiányossága talán, hogy nem igazán motiválja a csapatokat a piaci alapú finanszírozásra való átállást, bajban lehetnek, hogy milyen forrásból pótolják a kiesést.

Nyilván kisebb egyesületeknél felmerülhet, hogy a helyi önkormányzat vegyen részt a finanszírozásban, azonban ezek olyan összegek, amiket már nem tudnak vállalni, hiszen azok leginkább a taófianszírozás önrészét tudják csak állni, a hiányzó összeget nem – tette hozzá Szabados Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×