eur:
393.31
usd:
367.41
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Barcelona, 2018. május 7.Lionel Messi, az FC Barcelona játékosa Casemiro (j) és Marcelo, a Real Madrid játékosai között a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2018. május 6-i mérkőzésén a barcelonai Camp Nou stadionban. (MTI/EPA/Alejandro García)
Nyitókép: MTI/EPA/Alejandro García

Hétfőn dőlhet el az el Clásico sorsa

A katalóniai tüntetések miatt október 26-a helyett decemberben rendezik meg a Barcelona-Real Madrid rangadót a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

A barcelonai helyzet miatt a hét közepén, a La Liga javaslata alapján, felvetődött a jövő hét szombatjára tervezett El Clásico pályaválasztói jogának felcserélése, vagy akár a mérkőzés elhalasztása. A két érintett csapat közül a katalánok egyáltalán nem értettek egyet a javaslattal, a madridiak pedig azzal, hogy a mérkőzést a Bernabéuban tartsák meg, s majd a bajnokság hajrájában kelljen ezért a Camp Nouban játszaniuk.

Az RFEF versenybizottsága péntek délelőtt döntött a halasztásról, tehát az biztossá vált, hogy az eredeti időpontban nem lesz mérkőzés. Hétfő a határideje annak, hogy az új időpontot kijelöljék.

Az elmúlt napokban felvetődött a december 18-i dátum, amely a naptárban a Copa del Rey, a spanyol Király-kupa napja, amikor mind a két csapat szabad, egy későbbi más (Szuperkupa) kötelezettség miatt. Ez azonban szerdai nap, amely nem igazán tetszett az érdekelteknek.

Javier Tebas, a La Liga elnöke maga is azon a véleményen van, hogy egy ilyen nagy érdeklődésre számot tartó bajnoki mérkőzést szerencsésebb lenne a hétvégén megrendezni (s akkor tartható lenne az ázsiai piacot preferáló, délután egy órás kezdési időpont), ez azonban újabb átszervezéseket követel.

A mostani, legvalószínűbb változat szerint az El Clásicót december hetedikén, szombaton játszanák. Az eredeti naptár szerint mind a két csapatnak előre kellene hoznia az akkora kiírt, 16. fordulóbeli mérkőzését, mégpedig december negyedikére. Egy ilyen döntés két további klubot érintene, a Barcelona 16. fordulóbeli ellenfelét, az RCD Mallorcát, valamint a Real Madrid arra a játéknapra kisorsolt eredeti riválisát, az RCD Espanyolt.

A következő napokban folyamatosan zajlanak majd az egyeztetések, a végső döntés határideje, jelen állás szerint, október 20., hétfő, délelőtt 10 óra.

A spanyol bajnokság kilencedik fordulójának szombati játéknapján a Barcelona az Eibar, míg a Real Madrid a Real Mallorca vendége lesz. A címvédő katalán együttes nyolc fordulót követően 16 pontjával a tabella második helyén áll, kétpontos hátrányban az éllovas Real Madrid mögött.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: a legerősebb a Fidesz, de hat induló is megugorhatja a küszöböt az EP-választáson

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyedének támogatottságára számíthatott; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss közvélemény-kutatásából. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort, a Závecz Research ügyvezetőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×