eur:
393.93
usd:
369.07
bux:
65290.66
2024. április 19. péntek Emma
A kispesti Gazdag Dánielt (b2) ünneplik csapattársai, aki 11-esből gólt lőtt a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójában játszott Budapest Honvéd - Zalgiris Vilnius mérkőzésen az Illovszky Rudolf Stadionban 2019. július 11-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

22 éves átok tört meg a magyar futballban

A Budapest Honvéd 3-1-re legyőzte a litván Zalgiris Vilnius csapatát a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójában, a párharc csütörtöki első mérkőzésén, ezzel mind a négy magyar csapat sikerrel kezdett.

Az első félidőben több és nagyobb helyzetei voltak a vendég litván csapatnak, gólt mégis a magyar együttes szerzett, miután a 32. percben Gazdag Dániel beadása kipattant egy védőről, de Banó-Szabó Bence középről, tíz méterről a hálóba lőtt.

Összeszokottabb csapatnak tűnt a Zalgiris, ennek ellenére a kispestiek az 55. percben növelték előnyüket, miután Kamber hatalmas bedobását David N'Gog a kapuba fejelte. A különbség a 69. percben tovább nőtt, mivel a Gazdag Dániellel szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt a sértett gólra váltotta.

A Honvéd a 85. percben ismét tizenegyeshez jutott, de Gazdag kísérletét ezúttal kivédte a cseh Martin Berkovec kapus. A végeredményt a litvánok csereként beállt középpályása, Karolis Uzela állította be, aki a 92. percben egy kipattanó labdát értékesített.

A kispestieknek négy, a vendégeknek hat kaput eltaláló lövésük volt.

A párharc győztese az azeri Szabail és a román Universitatea Craiova csatájának továbbjutójával találkozik, az első összecsapást a románok nyerték idegenben 3-2-re.

Legutóbb 1997 nyarán fordult elő, hogy mind a négy magyar kupacsapat győzelemmel kezdte szereplését: akkor az MTK a Bajnokok Ligájában, a BVSC a KEK-ben, a Ferencváros és az Újpest pedig az UEFA Kupában nyerte meg párharcának első meccsét, sőt később mind a négy együttes kettős sikerrel jutott tovább.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×