eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65239.64
2024. április 19. péntek Emma
A diósgyőri Szerhij Sesztakov (elöl, j) és a debreceni Bódi Ádám (b) az OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Debreceni VSC labdarúgó-mérkőzésen a Diósgyőri Stadionban 2018. november 10-én. A Diósgyőr 1-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Vajda János

A Debrecen legyőzésével zárta le rossz sorozatát a Diósgyőr

Az Újpest hátrányból fordítva 4-1-es győzelmet aratott Kisvárdán. A MTK 3-2-re legyőzte a vendég Puskás Akadémia együttesét. A Budapest Honvéd gól nélküli döntetlent játszott a Paks vendégeként. A sereghajtó Haladás Szombathelyen 1-0-ra legyőzte az éllovas Ferencvárost.

Haladás-Ferencváros 1-0

A listavezető Ferencváros nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott a sereghajtó Haladás otthonában. A szombathelyiek tavaly és tavalyelőtt ősszel is legyőzték hazai pályán az FTC-t, most pedig kilencmeccses nyeretlenségi sorozatukat szakították meg, egyben új vezetőedzőjükkel, Horváth Ferenccel első sikerüket aratták. A közepes színvonalú első félidő a vártnál kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, bár a vendégek többet birtokolták a labdát. Mindkét csapat fegyelmezetten, de sok hibával játszott. A Haladás többnyire jól védekezett, ezzel együtt a nagyobb lehetőségek a hazai kapu előtt adódtak, a szünetig azonban nem született gól.

A fordulás után fokozódott, bár változatlanul meddő volt a ferencvárosi fölény, de egy kósza támadás után a házigazdák jutottak büntetőhöz, s Gaál révén - aki némi szerencsével értékesítette a 11-est - előnybe is kerültek. Szerhij Rebrov cserékkel frissítette fel csapatát, amely szinte kapujához szögezte hősiesen védekező ellenfelét, s a hajrához közeledve - a 77. percben - büntetőt harcolt ki. Lanzafame lövését Rózsa kivédte, s az FTC a kissé paprikás hangulatú utolsó percekben sem találta az utat a szombathelyi kapuba, így nagy meglepetésre hazai siker született. Ezzel együtt az FTC maradt az első, a Haladás pedig az utolsó helyen.

Kisvárda Master Good-Újpest FC 1-4 (1-1)

A Kisvárda a nyolcadik forduló óta nem tudott nyerni az élvonalban. A találkozó előtt óriási volt a köd, ezért Németh Ádám játékvezető úgy döntött, hogy negyven perccel később kezdik el az összecsapást. A bíró és a játékosok akkor már vélhetően elégedettek voltak a látási viszonyokkal, ugyanakkor a nézőtérről korántsem lehetett tökéletesnek mondani a körülményeket.

Az első félidőben mindkét csapat sok hibával futballozott, a hazaiak viszont egy gyors akció végén megszerezték a vezetést. Az Újpest ezt követően átvette a kezdeményezést, és Novothny révén a szünet előtt egyenlített. A körülményeket jól jellemezte, hogy a túloldalon szurkoló Újpest-tábor csak erős "spéttel" kezdett el ünnepelni.

A fordulást követően a vendégek gyorsan megszerezték a vezetést egy öngóllal, ezt követően pedig egyre magabiztosabbá vált a játékuk. A sokadik tetszetős, szélen végigvezetett újpesti támadás után Novothny duplázott, amivel el is döntötte a három pont sorsát. A hajrában egy újabb tökéletes Burekovic-beadás után Novothny megszerezte mesterhármasát, lezárva ezzel a mérkőzést.

MTK Budapest-Puskás Akadémia 3-2 (1-1)

A mérkőzés elején a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, mezőnyfölényük a 26. percben gólt eredményezett. A zárt védekezésre koncentráló, így támadásban keveset mutató, csak kontrákból veszélyeztető vendégek még a szünet előtt egyenlítettek.

A második játékrész elején a hazaiak két elmaradt büntetőt kértek számon Berke Balázs játékvezetőn - előbb Lencse, majd Gera Dániel volt a szenvedő fél és a leghevesebb reklamáló -, majd másodszor jutottak vezetéshez. Az MTK kontroll alatt tartotta a játékot, ám a felcsútiak megint bő tíz perc elteltével egyenlítettek. A 81. percben a mindössze két perce pályán lévő cserecsatár, Torghelle Sándor kapásból szerzett góljával harmadszor került előnybe az MTK, amely a lefújásig megőrizte előnyét, így másodszor is legyőzte a szezonban a Puskás Akadémiát. A felcsúti csapat továbbra is nyeretlen vendégként az idényben: egy döntetlen mellett hatodszor kapott ki.

Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 1-0 (1-0)

A miskolciak nyolc nyeretlen mérkőzés és sorozatban elszenvedett hat vereség után gyűjtötték be ismét a három pontot, míg a hajdúságiak öt veretlen bajnoki találkozó után kaptak ki.

A Debrecen irányította a játékot, de nem tudta feltörni a hazaiak védelmét, így többnyire csak távoli lövésekkel veszélyeztetett, azokat azonban Antal rendre biztosan védte. A miskolciak aztán egy egyéni villanásnak köszönhetően - Hasani gyönyörű, keresztlécről hálóba vágódó lövésével - váratlanul megszerezték a vezetést. A szünetig hátralévő időben a vendégek beszorították a hazaiakat, de egyenlíteniük nem sikerült.

A folytatásban sem változott a játék képe, a hajdúságiak meddő mezőnyfölényben futballoztak, viszont helyzetet nem tudtak kidolgozni a miskolciak kapuja előtt. Az idő múlásával kiegyenlítetté vált a küzdelem, a Debrecen mégis éppen ekkor vezette legveszélyesebb támadását, de a hazai védelem az utolsó pillanatban tisztázni tudott. A hajrára sem volt képes újítani a DVSC, sőt, a DVTK gyors ellentámadásokkal többször is végleg eldönthette volna a találkozót, de a kimaradt ziccerek ellenére végül minimális előnye is elégnek bizonyult ahhoz, hogy közel ismét győzzön az NB I-ben.

Paksi FC-Budapest Honvéd 0-0

A Budapest Honvéd öt meccse veretlen a bajnokságban, ezalatt egyetlen gólt kapott a csapat, a Paks ellen pedig az elmúlt tíz találkozón nem szenvedett vereséget.

Az első félidő rendkívül alacsony színvonalú játékot hozott, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben, többnyire a két büntetőterület között pattogott a labda. Az első 45 percben mindössze egyetlen kaput eltaláló lövés volt, de azt is könnyedén hárította Rácz.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, azaz unalmas mezőnyjáték zajlott a pályán. A félidő derekán a Paks magához ragadta az irányítást, ekkor Gróf két bravúrja mentette meg a kispestieket a góltól. Az utolsó negyedórában inkább a vendégek akarata érvényesült, de ők sem tudták megszerezni a győztes találatot, így igazságos döntetlennel zárult az összecsapás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×