eur:
393.92
usd:
364.83
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Napokig kiemelt biztonsági készültség van Rómában

Hétfő este hét órától csütörtök reggel hét óráig alkoholtilalmat rendeltek el az olasz főváros központjában és az AS Roma-Liverpool labdarúgó visszavágót vendégül látó római Olimpiai Stadion környékén, ahova 5 ezer angliai szurkoló érkezését várják.

A szerda esti BL-elődöntőt kísérő kiemelt biztonsági intézkedéseket az olasz hatóságok az UEFA-val, Nagy-Britannia római konzulátusával és az Olasz Labdarúgó Szövetséggel (Figc) közösen egyeztették. A római idegenrendészeti hatóságok központjában tartott hétfői találkozón többek között elhangzott, hogy utcai kamerákkal követik majd a két csapat szurkolócsoportjainak mozgását. Az olasz fél hangsúlyozta, hogy a vendégcsapat "békés" szurkolóinak mozgását semmiképpen nem kívánják korlátozni.

Az alkoholfogyasztást Róma egész városközpontjában, valamint a stadion környékén is megtiltják. Tilos bármilyen szeszes ital üvegből való árusítása és utcai fogyasztása is. Kijelölték a brit szurkolók mérkőzés előtti találkozópontját, ahonnan az Olimpiai Stadionba kísérik őket.

Az Olimpiai Stadionba 63 ezer nézőt várnak, köztük ötezer Liverpool-szurkolóval, akik több csoportban érkeznek az olasz fővárosba.

Olasz sajtóforrások szerint a hatóságok a Liverpool-szurkolók esetleges bosszújától tartanak, miután április 24-én az angliai városban a szurkolók közötti összecsapásokban két olasz drukker megtámadott és életveszélyesen bántalmazott egy angol férfit.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×