eur:
394.51
usd:
370.6
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Kettős győzelemmel jutott tovább a Real Madrid

A Real Madrid 2-1-re győzött a PSG ellen, s így kettős győzelemmel került a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A másik mérkőzésen Liverpool–Porto 0-0, az angolok maradtak versenyben.

Unai Emery nem okozott meglepetést az összeállítással, legfeljebb azt vehetjük annak, hogy a Yuri néven játszó Yuri Berchiche lesz a balhátvéd: Areola – Alves, Thiago Silva, Marquinhos, Yuri – Rabiot, Motta, Verratti – Di María, Cavani, Mbappé.

A Real Madrid a Navas – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Lucas Vazquez, Casemiro, Kovacic, Asensio –Benzema, Cristiano Ronaldo tizeneggyel kezd. A kispadon bevethető játékosok között ott van Modric, Kroos, Bale és Isco! Mintha Zidane nem kilencvenperces mérkőzésre készülne.

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött Davide Astori, a Fiorentina vasárnap hajnalban elhunyt csapatkapitánya tiszteletére.

Óvatos játékkal telt az első negyed óra a Hercegek Parkjában. Az egyik oldalon Benzema, a másikon Mbappé kísérlete okozott (nagyon szerény) izgalmat. 

Az első nagy helyzet: Sergio Ramos hétméteres belsőzését Areola villámgyors vetődéssel hárította. 

A 25. percben Mbappé szabadrúgást harcolt ki. Angel Di María harminc méterről lőtt, a labda szögletre pattant. 

A 37. percben Benzema a balszélen egyedül vihette a labdát a kapusra, megpróbált kötényt rúgni a kapusnak, de Areola lábáról a labda az oldalhálóba pattant. 

A félidő hajrájában Navas kétszer is szépen védett, előbb Di María, majd Mbappé kísérleténél. 

Mind a két pályán 0-0-ról folytatódik a játék, megkezdődött a második félidő.

Cristiano Ronaldo Marcelona beadása után a kapu mellé fejelt. Az 50. percben ellenben Lucas Vazquez beadása után már a hálóba bólintott: PSG–Real Madrid 0-1.

A franciáknak immár a hosszabbításhoz is három gólt kellene szereznie.

Verratti a fegyelmezetlensége miatt kapott egy újabb sárga lapot, így a párizsiak tízen maradtak.

Marco Asensio lövése a kapufa éléről pattant ki.

Pastore fejese után Casemiróról Cavanira pattant a labda, onnan pedig a hálóba, 1-1.

Toni Kroos rögtön beszállt, Mateo Kovacic helyére.  

Eldőlt minden: öngóllal vezet ismét a Madrid. Egy ellentémadás végén Casemiro lövésébe Marquinhos beledobta magát, a labda pedig bepattant a kapuba. PSG–Real Madrid 1-2. 

A harmadik madridi csere. Zidane a másidk félidőben, 1-1 után Kroosszal, Bale-lel és Iscóval frissített. Lucas Vazquez a kapufát találta el. 

A Real Madrid a legcsekélyebb izgalom nélkül jutott a legjobb nyolc közé. A madridi 3-1 után Párizsban 2-1-re győzött.

A másik mérkőzésen a Liverpool 0-0-ra végzett az FC Portóval. Megtehette, Portugáliában az 5-0-val minden eldöntött. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum látszólag a mai nap is kitarthat, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és a határidős indexek állása alapján Európában is pozitív nyitás jöhet. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×