eur:
392.61
usd:
365.33
bux:
66580.8
2024. április 26. péntek Ervin
Bombasztikus változás előtt a magyar sikersport?

Bombasztikus változás előtt a magyar sikersport?

Újabb éremszerzési lehetőségekhez jutnak a magyar kajak-kenu válogatott tagjai, ha egyesben és párosban nemzetenként két-két egység is indulhatna a tokiói olimpián. Egyelőre nem döntöttek a kérdésben, de a magyar szövetség örülne egy ilyen változtatásnak – mondta Schmidt Gábor elnök.

Összesen 16 helyet lehet megszerezni kajak-kenuban a 2020-as olimpiára. Hat-hat férfi és női kajakozó, valamint két-két férfi és női kenus lehet ott Tokióban. A magyar szövetség bízik abban, hogy minél több kvótát tudnak szerezni a 2019-es szegedi világbajnokságon – hangsúlyozta az InfoRádiónak Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

A sportvezető kiemelte: informális hírek érkeztek arról, hogy lehetnek változtatások, és

akár az egyes és páros versenyekben két egység is indulhat,

de ezt leírva még nem látták. Hamarosan Magyarországra érkezik a nemzetközi szövetség főtitkára, mivel novemberben Budapesten lesz az ICF kongresszusa, és vele is egyeztethetnek erről a kérdésről is.

"A vezetésből többen is kikérik a magyar szövetség véleményét. Folyamatosan konzultálok a vezetőkkel, és Kárai Péter, aki az európai szövetség vezetőségének tagja is kapcsolatot tart velük. Örülnénk annak, ha ez lenne a végleges döntés, és két egység is indulhatna egyesben és párosban" - tette hozzá Schmidt Gábor.

Egy ilyen szabályrendszerben az elmúlt évtizedekben több számban - különösen női kajakban - jó eséllyel magyar kettős győzelem születhetett volna; elég csak 2004-re gondolni, amikor a világ akkori két legjobbja, Janics Natasa és Kovács Katalin óriási csatát vívott az egyesbeli olimpiai szereplésért, és Kovács Katalin végül Athénban nem indulhatott egyesben.

A sportvezetővel készült interjút teljes terjedelmében meghallgathatják szombaton délután fél 6-tól a Víztükör című magazinműsorban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×