eur:
392.88
usd:
365.95
bux:
66546.17
2024. április 26. péntek Ervin
Lewis Hamilton negyedik világbajnoki címét szerezheti

Lewis Hamilton negyedik világbajnoki címét szerezheti

Vasárnap ismét Formula 1-es világbajnokká avathatják Lewis Hamiltont, akinek előnye három futammal az évad vége előtt 41 pont a német Sebastian Vettellel szemben.

Vasárnap negyedszer is Formula 1-es világbajnokká avathatják Lewis Hamiltont. A britnek nincs más dolga, csupán 9 ponttal többet szereznie, mint egyetlen talpon maradt riválisa, a német Sebastian Vettel.

A szombaton kialakult rajtsorrend alapján Hamiltonnak nem lesz könnyű dolga, izgalmas futam várható.

Hamilton világbajnok, ha győz Mexikóban és Vettel legfeljebb a harmadik helyen ér célba. Ha a brit pilóta második, legnagyobb ellenfele nem lehet jobb hatodiknál. Ha a ferraris kiesik, Hamiltonnak elég az ötödik helyen befutnia. A Mercedes versenyzője idén minden versenyt befejezett, a legrosszabb eredménye egy hetedik hely volt, ám a legutóbbi hét versenyből ötöt megnyert.

„Ez a világ legjobb csapata”

– nyilatkozta a brit pilóta múlt vasárnap, miután a Mercedes megnyerte sorozatban negyedik konstruktőri világbajnoki címét.

Lewis Hamilton 2007-ben mutatkozott be a Forma 1-ben, újoncként 4-szer győzött, és 12-szer állhatott dobogóra, az utolsó futam előtt vezette a világbajnokságot, amiről végül csupán egy ponttal maradt le. 2008-ban újból egyetlen pont volt év végén a különbség, ezúttal azonban az angol kapta a világbajnoki serleget.

A következő évben a szabályváltozások visszavetették a McLarent, ám két versenyt így is nyerni tudott. Mindenkit meglepett azzal, hogy 21 futamgyőzelemmel a háta mögött 2013-ra Michael Schumacher helyére a gyengélkedő Mercedeshez szerződött. Neki lett igaza: 2014-ben és 2015-ben is világbajnok lett, majd a tavalyi második hely után idén újra felérhet a csúcsra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés, sőt, egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×