eur:
394.5
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Futballügyi konzultáció: két kérdésben nem értenek egyet a szurkolók

Futballügyi konzultáció: két kérdésben nem értenek egyet a szurkolók

Lezárult a Magyar Labdarúgó Szövetség által indított felmérés, amelyben a szurkolók stratégiai kérdésekről nyilváníthattak véleményt. Vági Márton, az MLSZ főtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte, hogy a kérdések többségére adott válaszok megegyeznek a szövetség céljaival, csak kettőben van véleménykülönbség.

A tavaszi szezon közeledtével az MLSZ kérdőívet állított össze a hazai futballszurkolók számára, amelyben stratégiai kérdésekről nyilváníthattak véleményt. Az volt a cél, hogy az szövetség vezetése megismerje a szurkolók véleményét a magyar futball jövőjét befolyásoló stratégiai kérdésekben, és pontos képet kapjon arról, hogy a bajnoki küzdelmek közönsége mit gondol a további fejlesztések lehetséges irányairól. Olyan kérdésekre keresték például a választ, mint hogy hány csapatos legyen az NB I és az NB II, vagy hogy szükséges-e a külföldi játékosok számának szabályozása, sok vagy kevés az MTVA által közvetített meccsek száma.

"A felmérés lezárult, és két olyan kérdés van, amelyben az eddigi döntéseinkhez képest a szurkolók némiképp mást gondolnak" - árulta el Vági Márton, az MLSZ főtitkára az Aréna című műsorban.

Az egyik ilyen kérdés 

a szurkolói magatartás megítélése

volt. A válaszadók 60-70 százalékban úgy gondolják, hogy minden rendben van a hazai stadionokban. Tíz százalék alatt volt azoknak az aránya, akik szerint nincs rend a stadionokban, és ezért nem járnak mérkőzésre. A maradék, csaknem harminc százalék is azt mondta, hogy nem jár ugyan meccsre, de minden rendben van a pályákon, nem félnek, nem verekednek.

"Mi is azt gondoljuk, hogy példás az szurkolók viselkedése az elmúlt hat évben. A szigorú biztonsági szabályok bevezetése időben egybeesett ezzel, de hogy ok-okozati összefüggés van-e, azt nem tudom. Most elgondolkodhatnak a szövetség elnökségnek tagjai és a politikai döntéshozók, hogy

ezt a szigorú rezsimet lehet-e, kell-e, célszerű-e enyhíteni"

- mondta Vági Márton.

Ezt a felvetést erősíti, hogy amikor azt kérdezték, mi kell ahhoz, hogy többet jöjjenek mérkőzésre, első helyre a jó minőségű futballt sorolták, a másodikra pedig a szurkolói jegyvásárlás egyszerűsítését. A főtitkár elmondta, ez a kérdés napirenden van, és lesz is rá javaslatuk.

A másik kérdés, amelyben eltérő volt a szurkolók és az MLSZ véleménye, az NB I-es és NB II-es bajnokság létszáma volt. A kérdőíven három választási lehetőség volt: kis létszámú (10-12), közepes (14-16) vagy nagy bajnokság (18-20). A többség kis vagy közepes méretűre voksolt, ehhez képes, az NB I-ben valóban csak 12 csapat van, az NB II-ben azonban 20.

"A válaszok tehát

nem igazolják vissza a mai gyakorlatot,

illetve azt sem, hogy az elnökség úgy döntött, megtartja a 20 csapatot az NB II-ben, igaz, az NB I létszáma viszont évek óta összhangban van a szurkolók válaszaival" - mondta az MLSZ főtitkára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×