eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Európa legveszélyesebb támadói Manchesterben

Európa legveszélyesebb támadói Manchesterben

A Manchester City együttese a francia bajnokság éllovasát, az AS Monacót fogadja a Bajnokok Ligája egyik kedd esti nyolcaddöntőjében. Pep Guardiola, a csapat menedzsere nem nyugodt...

Kedd este a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Bayer Leverkusen az Atlético Madridot, míg a Manchester City a francia listavezető AS Monacót fogadja.

A City eredményei javultak az elmúlt hetekben. A katalán edző irányításával remek hazai mérleggel kezdte az idényt (öt győztes mérkőzéssel), ám október közepétől, szűk két hónapon keresztül, csak egyetlen mérkőzését nyerte meg – igaz, azt a Barcelona ellen. Azóta ellenben minden szép ismét: öt mérkőzésből csak a Tottenham ellen (2-2) nem sikerült nyerni.

Most ellenben hasonlóan nehéz mérkőzésre van kilátás. Az öt európai topbajnokság legsikeresebb támadósorával felálló,

28 mérkőzésen 76 gólt szerző

Monaco látogat Manchesterbe. A francia bajnokság listavezetője eddig mind a hat kétmeccses párharcát megnyerte az angol klubok ellen.

Guardiola még gondolkodik, hogy Claudio Bravo és Willy Caballero, a két dél-amerikai kapus közül melyiket védesse, biztosan nem térhet még vissza Vincent Kompany, s természetesen nem játszhat a nemrégiben lábközépcsonttörést szenvedő brazil támadó, Gabriel Jesus sem.

Egyik csapat sem remekelt a hétvégén, a City csak döntetlent ért el az FA-kupában a Huddersfield Town ellen, a Monaco egy pontot szerzett Korzikán, a Bastia ellen.

A City elsősorban

az Angliába visszatérő Radamel Falcaótól tart,

a kolumbiai csatár mostanság sokkal jobban és eredményesebben játszik, mint korábban a Chelsea tagjaként. Ha már a londoni „kékeknél” tartunk: ők és a Manchester United is szívesen leigazolná a nyáron a hercegség csapatának középpályását, a francia Tiemoué Bakayokót. A mostani párharc jó alkalom klubnak és játékosnak egyaránt az ár felsrófolására.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×