eur:
390.92
usd:
366.1
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Színt váltott az egyik Formula-1-es csapat

Bemutatta idei Formula-1-es autóját svájci székhelyű Sauber istálló.

A C36 kódnevű kocsi festésében a tavalyihoz képest a fő változás, hogy a kék mellett az eddigi főszponzor sárga színe helyett idén a fehér dominál. Emellett az idei, Ferrari-motor hajtotta járműnek vannak aranyra festett részei is: a csapat ezzel, valamint a motorborításon elhelyezett felirattal emlékezik meg arról, hogy ez lesz a 25. szezonja a száguldó cirkuszban.

Az aerodinamikai és egyéb szabályváltoztatások nyomán az autó szélesebb, mint a tavalyi modell, nagyobbak a kerekei és szélesebbek a szárnyai. Mindezek a változások arra szolgálnak, hogy - a könnyebb előzés és a nagyobb sebesség elérése érdekében - nagyobb legyen a járművek leszorítóereje.

A Sauber 2016-ban utolsó előttiként zárt a konstruktőri vb-pontversenyben. Idén a svéd Marcus Ericsson és a német Pascal Wehrlein lesz a két pilótája.

A többi istálló a héten mutatja be 2017-es autóját, ugyanis az új szezon már jövő hétfőn, a barcelonai kollektív teszttel elkezdődik.

Az első futamot március 26-án rendezik Melbourne-ben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×