eur:
392.24
usd:
366.73
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Erre az évre is jut egy tündérmese a futballban

Angliában egy ötödik osztályú csapat remeklése a nagy szenzáció. Németországban megbotlott a Bayern, Olaszországban és Spanyolországban ellenben nem hibáztak az élcsapatok.

Az angol FA-kupában tovább folytatódik a Lincoln City csodája. Az ötödik vonalbeli alakulat sorozatban a negyedik ligacsapatot is kiejtette a sorozatban (hasonlóra 1985 óa nem volt példa, sőt, az FA-kupa történetében mindössze harmadszor fordul elő, hogy egy nem-liga csapat kiejtsen négy, a Football League kötelékébe tartozó alakulatot), méghozzá úgy, hogy a Burnley elleni találkozón 89 percen keresztül egyetlen labdát sem küldött a kapura. Akkor ellenben Sean Raggett labdája célba ért, mégha nem is jutott el a hálóig.

Vasárnap este megtartották a negyeddöntő sorsolását, és kiderült: a Lincoln a hétfő esti mérkőzés győztesével játszik majd. Azaz: vagy az Arsenallal, vagy az ugyancsak ötödik osztályú Sutton Uniteddal. Sutton–Lincoln a Wembley-ben rendezendő elődöntőért? Ez még a Leicester 2016-os bajnoki címénél is nagyobb szenzáció lenne.

A Manchester City újrázásra kényszerül, mivel idegenben nem bírt a Huddersfield Townnal. Ha az Etihadban továbbjut majd, a Middlesbrough-val játszhat az elődöntőért. A Chelsea 2-0-ra megverte a Wolverhamptont, a Manchester United a csereként beálló Zlatan Ibrahimovic győztes góljával 2-1-re a Blackburnt. José Mourinho így az áprilisi bajnokin kívül még egyszer játszhat a Chelsea-vel, mégpedig a Stamford Bridge-en. A portugál meg is kezdte a pszichikai hadviselést volt csapata ellen, mondván, hogy a Chelsea nyolcpontos előnye birtokában már bajnoknak tekinthető, így pedig könnyű dolga van, hiszen csak az FA-kupára összpontosíthat, míg a Unitednek még másik két sorozatban is érdekelt.

A negyedik párba a Tottenham és a Millwall került, A Spurs Harry Kane mesterhármasával győzte le a Fulhamet.

A német Bundesligában Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC nagyon közel állt ahhoz, hogy legyőzze a Bayern Münchent. A 96. percben még 1-0-ra vezetett Vedad Ibisevic góljával, de aztán jött Robert Lewandowski, és kiegyenlített. A bajorok előnye két ponttal, ötre csökkent a tabella élén az RB Leipziggel szemben, miután a tizenegyest is hárító Gulácsi Péter csapata 2-1-re nyert a Borussia Mönchengladbach pályáján.

SpanyolországbanGareth Bale góllal tért vissza a Real Madridba, a közel három hónapon keresztül sérült walesi csatár szerezte csapata második találatát az Espanyol ellen (2-0). A vezetést Álvaro Morata gólja hozta meg - sorozatban a Real Madrid a 42. tétmérkőzésén talált legalább egyszer a kapuba. Ezúttal Zidane nem számíthatott Sergio Ramosra, Keylor Navasra, Luka Modricra, Danilóra és Karim Benzemára sem.

Az Atlético Madrid sokáig nem bírt a Sporting Gijónnal, de az utolsó tíz percben Kevin Gameiro mesterhármasa fölényessé tette a győzelmet (4-1, idegenben). A francia csatár öt perc alatt szerzett három gólt, ez pedig a spanyol liga történetének második leggyorsabb triplája.

A Barcelona csak nagyon nehezen, Messi a 90. percben lőtt tizenegyes-góljával verte meg 2-1-re a Leganést. A büntetőt Neymar harcolta ki. A duplázó argentin a Primera División góllövőlistájának az élére ugrott.

Olaszországban a Juventus már pénteken nyert a Palermo ellen, de győzött a két üldöző is a következő napokban. A második helyezett Roma 4-1-re nyert a Torino ellen. A Napoli 3-1-re verte Veronában a Chievót. A nápolyiak második találatát szerző Marek Hamsíknak ez volt a 110. gólja az együttes színeiben, és már csak öt gólra van a legendás Diego Maradona klubrekordjától. Győzött az Inter a Nagy Ádámot 68 percig foglalkoztató Bologna otthonában, míg a Milan a Fiorentina ellen nyert a télen érkezett Gerard Deulofeu győztes góljával 2-1-re.

Rég nem látott, nagyarányú győzelmet aratott a Pescara a Serie A-ban: az új edző, a veterán Zdenek Zeman tanítványai 5-0-ra győzték le a Genoát. A Pescara legutóbb 1993 májusában, a Juventus elleni 5-1-es siker alkalmával szerzett öt gólt az élvonalban. A Genoánál nem maradt következmények nélkül a súlyos vereség: a horvát Ivan Juricsot menesztették, és helyét az olasz Andrea Mandorlini veszi át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×