eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66572.28
2024. április 25. csütörtök Márk

Michelisz visszatér a gyökerekhez

A korábbi szimulátorbajnok, mára kétszeres túraautó privát világbajnok Michelisz Norbert hamarosan visszaül a szimulátorba, hogy ezzel is segítse csapata felkészülését az idei bajnoki szezonra.

Pozitív benyomásokkal gazdagodott Michelisz Norbert az év első két tesztjén, tapasztalatai szerint az új Honda Civic gyorsabb, mint elődje.

„Spanyolországban elsősorban megbízhatósági szempontok alapján teszteltünk, a legutóbbi, olaszországi teszt pedig már egy kicsit arról is szólt, hogy a lehető legjobb köridőt tudjuk kisajtolni a technikából. Biztatóak az első eredmények. A célkitűzés valahol fél és egy másodperc körüli javulás lenne a tavalyi autóhoz képest. Egyelőre ettől a céltól még messze vagyunk, de én látok a soron következő újításokban bőven annyit, hogy ezt a célkitűzést el tudjuk érni." - vélekedett a magyar versenyző.

Michelisz Norbert elmondta: sok minden változott az autón az előző évi változathoz képest.

„Változott az autó első része, az első lökhárító, a hátsó lökhárító. Új lett a hátsó szárny, a padlólemez. Ezek a módosítások mind azt a célt szolgálják, hogy úgy csökkentsük a légellenállást, hogy mellette a leszorítóerőből ne veszítsünk. Az autó egyensúlya picit változott a tavalyihoz képest, úgyhogy itt a beállítást is egy kicsit finomhangolnunk kell" - árulta el Michelisz Norbert.

Márciusban a magyar versenyző ismét Olaszországban tesztelheti a Honda idei versenyautóját.

„A tervek között szerepel az is, hogy kiutazom Japánba a következő hetekben, hogy ott szimulátoros munkát végezzünk, ami elsősorban az autó fejlesztésével kapcsolatos. Ezt követően márciusban még további két teszt alkalmával finomítjuk az idei versenyautót a pályán" - mondta a Honda gyári versenyzője.

Michelisz Norbert elmondta: örült annak, hogy előző csapata, a Zengő Motorsport egy francia pilótát, Aurelien Panist szerződtetett. Úgy fogalmazott: ez szakmai szempontból elismerés a csapatnak.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×