eur:
388.81
usd:
361.79
bux:
67944.21
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Veszprémben rendezik a hét meccsét

Nem csak a magyar, de az európai kézilabdasportban is fokozott várakozás és figyelem kíséri a Telekom Veszprém-Barcelona rangadót, amelyet szombaton rendeznek a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában.

Az európai szövetség nem véletlenül választotta a honlapján a hét mérkőzésének a Veszprém és a Barcelona találkozóját (kezdés szombaton 17.30), ugyanis a januári franciaországi világbajnokság győztesei közül hárman, bronzérmesei közül pedig ketten lépnek pályára a Veszprém Arénában. Az aranyérmes francia válogatottból Cedric Sorhaindo, Dika Mem és Timothey N'Guessan is a Barcelonát erősíti, a harmadik helyezett szlovénoktól pedig Blaz Blagotinsek és Gasper Marguc a magyar klubban kézilabdázik.

Éppen a vb miatt volt több mint két hónapos szünet a BL-ben, de a veszprémiek a közelmúltban már játszottak két SEHA Liga-mérkőzést, valamint egy bajnoki találkozót, és mindhármat megnyerték.

"A sérültjeink állapotáról továbbra sem tudni semmi biztosat, de természetesen Veszprémben senki számára nincs kifogás" - nyilatkozott a klub honlapján Javier Sabaté vezetőedző. Hozzátette, játékosai nagyon jól dolgoznak, és a csapatuk készen áll a meccsre, amelyen a BL egyik lehetséges végső győztesét fogadják. Utóbbi kijelentést alátámasztja, hogy a katalán csapat nyolc győzelemmel és mindössze egy vereséggel vezeti a csoportot.

Nagy László csapatkapitány elmondta, hogy a világbajnokságon megsérült bokája egyre jobb állapotban van, ezen a héten már a csapattal edzett. "Azt gondolom, játékra alkalmas lesz és játszom a Barcelona ellen. A célunk természetesen az, hogy felzárkózzunk a csoport elejéhez. Egyértelmű, hogy ehhez győznünk kell" - fűzte hozzá.

A klasszis jobbátlövő 12 éven át szerepelt a Barcelonában, amellyel kétszer nyert Bajnokok Ligáját, és ő az egyedüli kézilabdázó, aki nem katalán játékosként csapatkapitánya lehetett a klubnak.

"Számomra ez nem egy meccs lesz a sok közül,

egy kedves emlék, főleg akkor, ha győzelmet tudunk ünnepelni" - nyilatkozta Nagy László.

A kézilabdás hosszú hétvégét is a veszprémiek zárják hétfőn, amikor a szlovák bajnok Tatran Presovot fogadják a SEHA Ligában. Ez lesz a magyar együttes utolsó meccse a regionális nemzetközi sorozat alapszakaszában, amelyben már biztosan a második helyen végez.

A MOL-Pick Szeged csütörtökön lejátszotta idei első BL-meccsét, és két góllal kikapott a fehérorosz Meskov Breszt otthonában. A mezőny legeredményesebb játékosa a magyar válogatott Jamali Iman volt nyolc találattal.

A női Bajnokok Ligája második csoportkörében mindkét magyar együttes vasárnap lép pályára a harmadik fordulóban. A Győri Audi ETO a norvég Larvikot fogadja, ami a magyar klub jobbátlövője, Nora Mörk számára nemcsak azért lesz pikáns, mert 2009-től tavaly nyárig éppen az aktuális ellenfelet erősítette, hanem azért is, mert ikertestvére, a balszélső Thea Mörk jelenleg is a Larvikban kézilabdázik.

Az idei BL-szezonban idegenben még veretlen Ferencváros a montenegrói Buducnost Podgorica vendége lesz. A balszélső Szarka Adrienn a klub honlapján elmondta, kimondottan kellemetlen stílusban kézilabdázó ellenfélre, és a hazai szurkolók miatt nehéz körülményekre számítanak. Ennek ellenére győzni szeretnének, hiszen továbbra is a csoport második helyének megszerzése a céljuk.

A férfi EHF Kupa csoportkörében a Tatabánya már szerdán letudta első meccsét, amelyen három találattal legyőzte az izraeli Makkabi Tel-Avivot, Győrben.

A női EHF Kupában a csoportkör utolsó fordulója következik vasárnap. Az Alba Fehérvár a Leipzig elleni hazai találkozó eredményétől függetlenül már biztosan nem juthat a negyeddöntőbe, az Érd viszont továbblép a csoportjából, ha győz a német bajnokságban százszázalékos mutatóval listavezető Bietigheim vendégeként, sőt döntetlen esetén is van esélye erre.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×