eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Real Madrid: csak a klubvébét ne nyerjük meg!

Real Madrid: csak a klubvébét ne nyerjük meg!

Szertefoszlott az álom, a Real Madrid nem tud triplázni 2017 tavaszán. Zinedine Zidane tartalékos együttese januárban Carlo Ancelotti két idénnyel ezelőtti alakulatát másolja.

Unalomig ismételgette már a nemzetközi sajtó, milyen remek sorozatot produkált a Real Madrid a Wolfsburg elleni, tavaly tavaszi – semmit sem számító – BL-vereség óta. Negyven mérkőzésen maradt veretlen, közben három nemzetközi trófeát nyert, s az élen állt a Primera Divisiónban.

Ám januárban megbicsaklott a szekér kereke, az addig hónapokon át legyőzhetetlen gárda a Granada elleni, január hetedikei győzelme óta öt mérkőzéséből csak egyet, a Málaga elleni bajnokit nyerte meg, s közben kétszer is kikapott.

Nyilván a visszaesés egyik oka a sok sérülés, Gareth Bale hónapok óta nem játszhat, a Celta elleni, szerda esti 2-2-n nem játszott Modrić, Marcelo, Dani Carvajal és Pepe sem. Visszaesett az aranylabdás Cristiano Ronaldo formája is, egyelőre nem ő, hanem Sergio Ramos 2017 gólrekordere a Real Madridban.

Kétségtelenül hullámvölgyben van a csapat, de Zinedine Zidane szerint, noha a mostani kiesés nagyon fájdalmas, nincsen ok az aggodalomra. A Marca ráadásul felhívta a figyelmet egy érdekes apróságra: nagyon hasonlít a mostani visszaesés arra, ami két éve érte a csapatot.

Az akkor Carlo Ancelotti által irányított gárda 2014. szeptember 13. és december 20. között sorozatban huszonkét mérkőzést megnyert. A sorozatban az utolsó az argentin San Lorenzo elleni volt a klubvilágbajnokság (akkor marokkói) döntőjében. Ám a FIFA-tornáról visszatérő csapat a karácsonyi szünet után visszaesett, december 30-án kikapott a Milantól egy gálamérkőzésen, majd elveszítette a 2015-ös év első két tétmérkőzését a Valencia és az Atlético ellen. Január közepén éppen úgy kiesett a spanyol Király-kupából, mint most.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×