eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Babos Tímea: Nagy gödörben vagyok

„Sajnos fejben elég nagy gödörben vagyok. A tavalyi US Open óta elveszítettem picit a fonalat. Rengeteget készülök és edzek, de sajnos most hullámvölgy van. Nem a játékommal van a baj. Az utóbbi időben elég negatív vagyok” – nyilatkozta Babos Tímea az Australian Open első fordulója után.

Az Australian Open első fordulójában a világranglista 92. helyén álló Nicole Gibbs a második szettben brékhátrányból fordított Babos Tímea ellen. A mérkőzés 1 óra 44 percig tartott Melbourne-ben.

„Sajnálom nagyon! Sajnos fejben elég nagy gödörben vagyok...A tavalyi US Open óta elveszítettem picit a fonalat...Rengeteget készülök és edzek, de sajnos most hullámvölgy van. Nem a játékommal van a baj...Az utóbbi időben elég negatív vagyok, pedig az edzéseken egyre jobban megy a játék. A mai meccs is csak egy kínszenvedés volt...Annyira izgultam és annyira leblokkoltam...Nem tudtam mit tenni, sajnos”

– nyilatkozta a magyar játékos a mérkőzés után a honlapján.

Babos Tímea tavaly győzött az első fordulóban, és erre idén is jó esélye volt. Ellenfele idén a világranglista 92. helyén álló Nicole Gibbs volt, aki a magyar játékoshoz hasonlóan nem kezdte jól a 2017-es szezont.

Sajnos a melbourne-i mérkőzés rosszul kezdődött: az 55 perces első szettben az amerikai játékos 1:1 után két gémet is 0-ra nyert, először brékelte ellenfelét, majd előnyét simán meg is őrizte. Babos Tímea 2:4-nél bréklabdát hárított, majd 30-ra nyerte el ellenfele adogatását.

A folytatás is nehezen alakult. A magyar teniszező a következő két adogatójátékát egyformán bréklabdáról nyerte, majd 6:5 után csak két labdamenetet nyert fogadóként.

Sajnos a tie-break az amerikai játékos sikerét hozta. Pedig 2-1-nél Babos Tímea minibrékkel vezetett, de ezután csak egy labdamenetet nyert adogatóként. Gibbs 6-2-re is vezetett, végül adogatóként zárta le a nyitó felvonást.

A magyar játékos rosszul kezdte a második szettet, sorozatban hét labdamenetet veszített. Babos Tímea végül 0-40-ről hozta adogatását, majd 2:2 után nagy csatában brékelte ellenfelét. De ez nem hozta meg a remélt fordulatot.

Gibbs azonnal visszabrékelt, majd továbbra is nagy nyomás alatt tartotta ellenfelét. A magyar játékos 3:4 után még három bréklabdáról hozta a szerváját, de 4:5-nél három adogatóelőny után elveszítette adogatását. Ezzel pedig a mérkőzést is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×