eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kínkeserves győzelem a kézilabda-vb-n

Kínkeserves győzelem a kézilabda-vb-n

Megszerezte első győzelmét a magyar válogatott a franciaországi kézilabda-világbajnokságon: cseppet sem meggyőző játékkal 34-29-re sikerült legyűrni Chile együttesét. Folytatás szerdán Szaúd-Arábia ellen.

Első győzelméért lépett pályára a magyar válogatott a franciaországi kézilabda-világbajnokságon, és az ellenfél nem ígérkezett verhetetlennek. Chile a vb-n bemutatkozásként legyőzte Fehéroroszországot, s hogy ez nem volt véletlen, erről gyorsan tudomást szerezhetett a magyar válogatott is.

A kezdés álomszerű volt, Dzsamali, Juhász és Balogh góljával nyitott Xavi Sabate együttese, majd a 6. percben már 6-2-re vezettek a mieink. A kapuban kezdő Fazekas lövések sorát fogta meg, de aztán a 10. perc környékén mintha megérezték volna a chileiek, hogy merre vezet az út a magyar kapu felé, és látványos gólokkal felzárkóztak egygólos hátrányba. A hullámzás folytatódott, mert Császár büntetőjével a 19. percben megint négy gól volt a magyar előny (13-9), és a hibákkal teli rohanás közepette örülhettek a magyarok, hogy a félidőre 17-14-es előnnyel mehettek.

A magyar védekezés a folytatásra sem lett zártabb, ráadásul a félidő közepén Ligetvári a harmadik kétperces kiállításával végleg kiszállt a meccsből. A chileiek viszont szívósan kapaszkodtak, spanyol edzőjük, Mateo Garralda időnként a kapus helyett is mezőnyjátékost küldött támadásba, és rendre meg is találták az utat a csereként beálló Mikler kapujáig. Többször is támadhattak a dél-amerikaiak azért, hogy egyetlen gólra felzárkózzanak, de nem jártak sikerrel, az utolsó tíz percben pedig már erővel sem bírták. A legnagyobb, ötgólos különbség az utolsó előtti percben alakult ki, és Juhásznak az utolsó másodpercekben lőtt góljával 34-29-re nyert a magyar válogatott, és ezzel megszerezte első győzelmét a világbajnokságon.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×