eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A Juventus ellen bizonyíthat Nagy Ádám

Pályafutása során először léphet pályára Nagy Ádám az olasz bajnoki címvédő és listavezető Juventus ellen, amely hazai pályán fogadja majd vasárnap a Bolognát a Serie 19. fordulójában.

Az olasz pontvadászat két hét szünet után indul újra, Nagy Ádáméknak ugyanakkor három hétre nyúlt a pihenés, mivel a 18. körben az AC Milannal játszottak volna, de a milánói együttes karácsony előtt a Juventusszal mérkőzött meg - sikerrel - az Olasz Szuperkupáért Dohában.

A tabellán 15. bolognai együttes legutóbbi meccsén 3-0-ra győzött a sereghajtó Pescara ellen, a listavezető otthonában azonban már a pontszerzés is óriási bravúrnak számítana. A 15-szörös magyar válogatott futballista a bajnokság elejétől alapembernek számított csapatánál, majd november végén kikerült a kezdőből egy rövid időre, az együttes legutóbbi két meccsén viszont már ismét kezdhetett, így vélhetőleg a Juventus ellen is ott lehet majd a pályán.

A Juve a legutóbbi öt kiírást megnyerte, és jó úton halad, hogy történelmet írjon, mivel eddig még egyetlen csapat sem végzett az élen hatszor egymás után a Serie A-ban. Massimiliano Allegri csapata négy ponttal előzi meg a második helyezett AS Romát és héttel a harmadik Napolit, úgy, hogy mindkét együttesnél egy meccsel kevesebbet játszott.

Papíron a Bologna sem jelenthet akadályt a torinóiaknak, különösen úgy, hogy saját pályáján szinte "érinthetetlen" az együttes, amely sorozatban 25 bajnoki találkozót nyert meg Torinóban.

A Romára nem vár könnyű meccs a hétvégén, mivel a Genoához utazik. A vendéglátó együttes ugyan csak 12. a tabellán, de hazai pályán minden ellenfelére veszélyes, november végén a Juventust is legyőzte saját közönsége előtt.

A Napoli otthon fogadja a 13. Sampdoriát, amely legutóbbi három mérkőzésén egy pontot szerzett.

A bajnokság másik magyar érdekeltségű együttese, a 18. helyen álló Palermo a 17. Empolival vív majd fontos meccset szombaton. A szicíliai együttes a legutóbbi két összecsapáson egy-egy győzelmet és döntetlent ért el, mindkétszer magyarjai, Balogh Norbert és Sallai Roland nélkül.

Serie A, 19. forduló:

szombat:

Empoli-Palermo 18.00

Napoli-Sampdoria 20.45

vasárnap:

Udinese-Internazionale 12.30

Chievo-Atalanta 15.00

Genoa-AS Roma 15.00

Lazio-Crotone 15.00

Pescara-Fiorentina 15.00

Sassuolo-Torino 15.00

AC Milan-Cagliari 18.00

Juventus-Bologna 20.45

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×