eur:
393.88
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Egygólos vereség a norvégoktól

A magyar válogatott 24-23-ra kikapott a címvédő és világbajnok norvég csapattól a svédországi női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének keddi játéknapján.

Az már a meccs előtt biztos volt, hogy a pont nélküli magyar együttes nem juthat az elődöntőbe.

A találkozót megelőzően köszöntötték 125. válogatottsága alkalmából Bódi Bernadettet, akinek a mostani az ötödik kontinenstornája.

Eredmény:

középdöntő, II. csoport (Helsingborg):

2. forduló:

Norvégia-Magyarország 24-23 (11-9)

---------------------------------

a magyar csapat gólszerzői: Görbicz 5 (2), Kovács A. 5 (1), Erdősi 3, Klivinyi 3, Planéta 2, Kisfaludy 2, Hornyák D. 2, Bódi 1

A két csapat korábban 78 alkalommal találkozott egymással, 50 magyar győzelem mellett három mérkőzés döntetlennel, 25 pedig norvég sikerrel ért véget. Legutóbb 2014 decemberében, Debrecenben szintén a kontinenstorna középdöntőjében 29-25-re a magyarok nyertek.

Janurik Kinga után Triscsuk Krisztina is megsérült, így ő sem léphetett pályára a helsingborgi mérkőzésen. Ennek ellenére eleinte jól tartották magukat a magyarok (4-3), de az ellenfél hatékonyan használta ki első emberelőnyös időszakát, fordított, és az első félidőben már nem engedte ki a kezéből a vezetést. Egy alkalommal a norvégok - és a Győri Audi ETO - kapusa, Kari Aalvik Grimsbö is gólt szerzett, amikor őrizetlenül maradt a magyar kapu, ráadásul több remek védéssel is segítette együttesét.

A norvégok egy ideig szinte minden posztról eredményesek voltak, a magyarok viszont több ziccert és büntetőt is elhibáztak (6-10), a szünet előtt mégis felzárkóztak két gólra (8-10), mert az ellenfél kilenc percig nem tudott betalálni.

A második felvonás elején a magyar csapat gyorsan egyenlített (11-11), sőt, 14-13-nál ismét vezetett. A jó periódushoz Szikora Melinda több nagy védéssel járult hozzá, de a másik oldalon Grimsö is jól teljesített. A folytatást is szoros állás jellemezte, majd 20-20 után a másik győri légiós, Nora Mörk vezérletével a maga javára döntötte el a meccset Norvégia együttese, amely ezzel biztosította helyét az elődöntőben.

"Próbáltuk hozni a játéktervünket, és bár voltak gondok a védekezésünkkel, alapvetően minden a tervek szerint ment" - értékelt Kim Rasmussen magyar szövetségi kapitány az M4 Sportnak. "Még egy kis szerencse kellett volna a végén, de sajnos nagyon elfáradtunk. A hajrá nagyon szoros volt, nyomás alatt tartottuk őket, szomorúak vagyunk, de holnap büszkék leszünk arra, amit elértünk."

A magyarok szerdán az olimpiai bajnok orosz csapat ellen zárják a kontinenstornát.

korábban:

Románia-Csehország 30-28 17-14)

később:

Dánia-Oroszország 20.45

vasárnap játszották:

Románia-Magyarország 29-21 (15-9)

Oroszország-Csehország 26-24 (14-12)

Norvégia-Dánia 22-20 (14-9)

szerdán játsszák:

Magyarország-Oroszország 16.15

Dánia-Románia 18.30

Norvégia-Csehország 20.45

A középdöntős csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, míg a harmadikként záró együttesek az Európa-bajnokság ötödik helyéért mérkőznek meg egymással.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×