eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

A Porto és a Lyon is otthon harcol a továbbjutásért

Az FC Porto és az Olympique Lyon is hazai pályán harcolhatja ki szerdán a továbbjutást a legjobb 16 közé a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportszakaszának utolsó fordulójában.

A portugál együttes az angol bajnokságban címvédőként csak bukdácsoló, a BL-ben azonban szárnyaló Leicester Cityt fogadja, s nem elhanyagolható az a tény, hogy a veretlenül éllovas szigetországi csapat már biztosította nyolcaddöntős szereplését. A Portón kívül még az FC Köbenhavn pályázik a második helyre, a dánok a pont nélkül utolsó FC Bruges vendégei lesznek. Ha a Porto és a Köbenhavn között pontazonosság alakul ki - azaz Portugáliában döntetlen, Belgiumban pedig vendéggyőzelem születik -, az a dánoknak kedvez, ugyanis jobbak az egymás elleni összevetésben.

A H csoportban a Lyon és a Sevilla ki-ki meccset vív egymással, a spanyoloknak már a döntetlen is elég a továbbjutáshoz. A franciáknak túl kell lépniük a szombaton átélteken, amikor a Metz elleni bajnokijukon támadás érte a kapusukat, Anthony Lopest - petárdák robbantak mellette -, s kórházba is kellett szállítani. A meccs a 30. percben félbeszakadt.

"A dobhártyája nem sérült meg, de poszttraumás süketségben szenved" - közölte a hálóőrről a klub. Egyelőre nem tudni, hogy Lopes mikor védhet újra.

A Lyon jelenleg harmadik a csoportban hét ponttal, az Európa Liga-győztes Sevillának 10 pontja van. A két együttes első mérkőzését a spanyolok nyerték 1-0-ra.

A négyes másik szerdai találkozóján a már biztos nyolcaddöntős Juventus hazai pályán szerezheti meg a csoportelsőséget az eddig pontot sem szerzett Dinamo Zagreb ellen.

Az E csoportban már megvan a két továbbjutó - a biztosan élen záró AS Monaco és mostani vendéglátója, a Bayer Leverkusen -, így a Tottenham Hotspur-CSZKA Moszkva találkozón, Londonban a harmadik hely, és az ezzel járó Európa ligás folytatás lesz a tét.

Az F jelű kvartettben ugyancsak egymással csap össze a két továbbjutó, de szemben a németországi meccsel, a címvédő Real Madrid, valamint a Borussia Dortmund spanyolországi összecsapásának lesz tétje, mégpedig a csoportelsőség. A két gárda első, dortmundi mérkőzésén 2-2-es döntetlen született.

Nikolics Nemanja csapata, a lengyel Legia Warszawa a harmadik helyért harcol ebben a csoportban a vendég Sporting Lisboa ellen - ahhoz, hogy ne búcsúzzon az európai porondtól, mindenképpen nyernie kell.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×