eur:
389.34
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kőkemény munkát kezd Babos Tímea

Babos Tímea számára több emlékezetes pontja volt a 2016-os idénynek. A teniszező úgy érzi, hogy idén mentálisan erősebbé vált, és a legkiélezettebb mérkőzéseken is képes döntő ütésekre. Arról is beszélt, hogyan érezte magát az év végi szünet alatt és milyen várakozásokkal tekint a következő idényre.

Mennyire elégedett a 2016-os eredményeivel és a világranglistán elfoglalt 26. helyével?

Nagyon boldog vagyok. Elképesztő érzés számomra, hogy top 30-as játékosnak mondhatom magam. Még én is csak barátkozom a gondolattal, hogy idén mennyit sikerült előrelépnem, de bízom abban, hogy ez még csak az út eleje, és jövőre sikerül még előrébb jutni.

Idén többször is karriercsúcsot döntött. Mikor érezte azt, hogy elérhető a legjobb harminc hely egyike?

Nem foglalkoztam sokat ezzel. Év elején azt tűztem ki, hogy a legjobb negyven közé kerüljek, de a nyári versenyek olyan jól sikerültek, hogy megalapozták ezt a világranglistás helyezést. Ez a pozíció is azt mutatja, hogy az elmúlt két év munkája meghozta a gyümölcsét. Remélem, hogy még ennél is többet tudok elérni a jövőben.

Év közben a jobbnál jobb ranglistás helyezések növelték az önbizalmát?

Voltak olyan kiélezett pillanatok, amikor ez a magabiztosságomnak jót tett. Lehetnék e téren is kiegyensúlyozottabb, de a mentális felkészülésben is sokat fejlődtem idén, ami sokszor segített.

Miben sikerült a legtöbbet fejlődnie az elmúlt egy évben? Mennyire lett más a játéka tavaly óta?

Jobban elfogadom a saját játékomat, és azt, ha hibázok. Én alapvetően egy agresszív játékos vagyok, sok nyerő ütéssel és hibával. El kell fogadnom, ha valami nem sikerül, ezzel már meg tudok birkózni, ez nagy előrelépés. Ezek mellett voltak olyan meccsek, amelyeken nem játszottam jól, mégis sikerült nyernem. Az új munkamódszereink is hatékonyaknak bizonyultak.

2016-ból mely tornákra és mérkőzésekre emlékszik vissza legszívesebben?

Szerencsére sok versenyre tudok jó szívvel visszaemlékezni. Miamiban sikerült a nyolcaddöntőbe jutnom, ahol csak a későbbi világelső német Angelique Kerbertől kaptam ki, de fantasztikus élmény volt a centerpályán mérkőzni. Cincinnatiben is jól ment, bekerültem a legjobb nyolcba, és az akkori világranglistán harmadik spanyol Garbine Muguruza ellen maradtam alul. De hasonlóan jól sikerült a római verseny, ahol a második fordulóban legyőztem a korábbi világelső amerikai Venus Williamst, ez hatalmas eredmény volt. A legjobb egyéni teljesítményemet a US Openen értem el, ahol bejutottam a harmadik fordulóba és a világranglistán negyedik román Simona Halep ellen csak egy nagyon szoros összecsapáson maradtam alul. Az év végén a páros világbajnokságon való szereplés is emlékezetes volt.

2014 óta együtt dolgozik edzőjével, Thomas Drouet-val. Mire fektetik a fő hangsúlyt, amely idén ilyen eredményeket hozott?

Amióta együtt dolgozunk, töretlen a fejlődés. Amikor megkezdtük a közös munkát a 125. helyen álltam, idén – év közben – voltam 25. is. Pont száz helyet sikerült előrelépnem, mióta együtt dolgozunk, ez is a bizonyítéka a sikerességünknek Az idei eredmények és a világranglistás helyezés is igazolják azt a munkát és stílust, amelyet kitaláltunk Thomas Drouet-val.

Milyen céljai vannak 2017-re?

Erről először a szakmai stábbal kell egyeztetnünk. Megalkotjuk a közös stratégiát és azt az utat, amelyen jövőre haladhatunk. Bízom abban, hogy 2017-ben még az ideinél is jobb eredményeket sikerül elérni.

Mennyire lesz hangsúlyos jövőre a páros szereplés?

2017-ben már nem Jaroszlava Svedova lesz a partnerem, mert ő Vania King párjaként indul majd, vele korábban Grand Slameket nyert. Jövőre Anasztaszija Pavljucsenkova lesz a társam, de 2017-ben kevesebb párosversenyen indulok, így még inkább az egyéni tornákon lesz a hangsúly. Idén már éreztem, amikor klasszis ellenfelekkel mérkőzöm, akkor nehéz párhuzamosan mindkét fronton jól szerepelni. A 2017-es év csak az egyéniről szól majd.

Meddig pihen és mikor lép először pályára?

Három hét szünetem volt, hétfőn már elkezdődött a munka. Most először volt olyan érzésem, hogy nem kívántam a teniszt, pályát se akartam látni, ilyen még nem fordult velem elő. Most azonban kezdődik a négyhetes kőkemény alapozás, napi nyolc-tíz órányi edzésem lesz. Remélem, hogy lesz eredménye is jövőre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×