eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Mégis egy héttel később lehet a Magyar Nagydíj

A tavalyi Forma-1-es szezonhoz hasonlóan jövőre ismét elmarad a Német Nagydíj.

A Hockenheimringre tervezett futamot azért nem rendezik meg, mert a versenypályát üzemeltető cég nem tudott megegyezni Bernie Ecclestone-nal, a szakág vezetőjével.

"Ez rendkívül sajnálatos, de nem meglepő, hiszen a július 30-i dátum eddig is csak feltételesen szerepelt a jövő évi versenynaptárban, mivel nem rendelkezünk érvényes szerződéssel" - nyilatkozta csütörtökön Georg Seiler vezérigazgató. Hozzátette: Ecclestone kompromisszumkészségének hiánya miatt nem jött létre a megállapodás, ugyanis ők minden gazdasági kockázatot kizártak a nagydíjjal összefüggésben, ami a helyszínek esetében a rendezés feltétele.

Tavaly - 1955-öt követően - azért nem volt Forma-1-es verseny Németországban, mert a Nürburgring és a Hockenheimring vezetői sem tudtak megállapodni az anyagi részletekről Ecclestone-nal, aki a közelmúltban már hangot adott kételyeinek a jövő évi futammal kapcsolatban, és leszögezte, hogy a németek semmiféle pénzügyi támogatásra nem számíthatnak tőle.

Eddig 76 alkalommal szerepelt Németországban a Forma-1 mezőnye, 35-ször Hockenheimben, negyvenszer a Nürburgringen, egyszer pedig Berlinben.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékesei jövő szerdán Bécsben véglegesítik a 2017-es versenynaptárt, amely minden bizonnyal húsz helyszínt tartalmaz majd, tehát a korábban szintén kérdéses Kanadai és Brazil Nagydíjat meg fogják rendezni.

A dpa német hírügynökség jelentése szerint amint véglegessé válik a németországi verseny törlése, a július 23-ra tervezett Magyar Nagydíj átkerül július 30-ra. 

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×