eur:
393.82
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Négy gólt lőtt a Legia, Nikolics is a kapuba talált – de történelmi vereséget szenvedtek a lengyelek

A Juventus 3-1-re nyert Sevillában, a Real Madrid 2-1-re Lisszabonban a labdarúgó BL-ben. Hihetetlen, de a Dortmund 8-4-re verte a Legiát.

LEICESTER–FC BRUGES 1-0: Ideje tényként kezelni, hogy a Leicester kétarcú csapat, más a BL-ben és más a Premier League-ben. Okazaki Sindzsi, a „rókák” japán játékosa megszerezte a vezetést a belgák ellen.

SEVILLA FC–JUVENTUS FC 1-0: A tartalékos Juve ellen (Higuaín, Dybala és Barzagli sem tud játszani) a spanyolok előnybe kerültek az argentin védő, Nicolas Pareja látványos találatával. Ahogyan a Leicester, úgy a Sevilla sem kapott még gólt a csoportszakaszban. 

BORUSSIA DORTMUND–LEGIA 0-1: Nem kis meglepetésre a már továbbjutott Borussia Dortmund ellen vezetést szerzett a lengyel bajnok. A padon üldögélő Nemanja Nikolics helyett éket játszó Alekszandar Prijovics a gólszerző. Nagyon messze még a meccs vége, de a Legiának hirtelen esélye lett elcsípni a harmadik helyet a csoportban, tekintettel arra, hogy a zárónapon majd a Sportingot fogadja Varsóban. 

BORUSSIA DORTMUND–LEGIA 1-1:  Hét percen át tartott a nagy lengyel öröm, aztán Kagava Sindzsi, a Manchester Unitedot is megjárt japán középpályás kiegyenlített egy fejessel. Az esti meccseken eddig négy gól esett, ezekből kettőt japán, egyet argentin, egyet pedig szerb játékos jegyez. Csupa légiós. 

BORUSSIA DORTMUND–LEGIA 2-1: Még cifrább a helyzet, Kagava a 17. után a 18. percben is szerzett gólt.  Ezúttal Ousmane Dembelé volt az előkészítő.

BORUSSIA DORTMUND–LEGIA 3-1:  Teljesen összeomlott a Legia védelme. Nuri Sahin közelről a kapuba sodorta a labdát, ebben a gólban Radoslaw Cierzniak kapusnak is része van… A BVB húsz perc alatt három gólt szerzett (valójában mindent négy percbe sűrítve), úgy, hogy az első számú gólfelelős, Aubameyang, valamint a két világbajnok, Mario Götze és André Schürrle a kispadon ül. 

BORUSSIA DORTMUND–LEGIA 3-2: Ki milyen végeredményre, vagy legalábbis hány gólra tippel ezen a mérkőzésen? A játékidő negyedéhez érve már ötnél járunk, ismét Alekszandar Prijovics a gólszerző, szépített a Legia. 

BORUSSIA DORTMUND–LEGIA 4-2: Nem vicc, itt az újabb gól! Ousmane Dembelé jobblábas lövése is a hálóba jutott. 

SPORTING CP–REAL MADRID 0-1: Cristiano Ronaldo ezúttal előkészített egykori klubja ellen, Raphael Varane pedig hidegvérrel gólra váltotta a helyzetet. 

LEICESTER–FC BRUGES 2-0:  Valószínűleg eldőlt a mérkőzés, s ezzel az, hogy a Leicester City a csoport egyik továbbjutója. Rijad Mahrez a gólszerző. 

BORUSSIA DORTMUND–LEGIA 5-2: A Legia az első meccsen, Varsóban, 90 perc alatt hatot kapott a Dortmundtól. Most 32 perc alatt ötöt. Kagavának immár van gólpassza, Marco Reusnak pedig gólja. A Bajnokok Ligája történetében még soha nem esett hét gól egy félidőben. 

SEVILLA FC–JUVENTUS FC 1-1: A Juve kilenc perc alatt kihasználta, hogy ellenfele Franco Vázquez második sárga lapja miatt tízfősre olvadt. Claudio Marchisio szerezte a gólt, büntetőből. Ez volt a Sevilla első kapott gólja a 2016-os BL-őszön. 

AS MONACO–TOTTENHAM HOTSPUR 1-0: Radamel Falcao ugyan kihagyott egy büntetőt a mérkőzés elején, de azért vezet a Monaco. Djibril Sidibé, a piros-fehérek jobbhátvédje vette be Mendy beadása után fejjel válogatottbeli társa, Hugo Lloris hálóját. 

AS MONACO–TOTTENHAM HOTSPUR 1-1:  Ha a Spurs kikap, nagy bajba kerül. Azonnal kapcsolt, Harry Kane büntetőből egyenlített, miután Dele Alli azonnal földet fogott Kamil Glikkel találkozva. 

LEICESTER CITY–FC BRUGES 2-1: Szinte a semmiből szépített a belga bajnok, José Izquierdo látványos egyéni alakítása után. 

AS MONACO–TOTTENHAM HOTSPUR 2-1:  Ismét vezet a Monaco, Thomas Lemar a gólszerző.

BORUSSIA DORTMUND–LEGIA 6-2: Már nem tudtuk, mi van a dortmundiakkal. Marco Reus megszerezte a hatodik góljukat. A Legia 22 bekapott gólnál jár eddig a csoportkörben, a negatív rekord a BATE Boriszov 24 gólja 2014 őszéről. 

BORUSSIA DORTMUND–LEGIA 6-3: Ki fogadott volna arra, hogy a Legia három gólt is szerez 57 perc alatt a Signal-Iduna-parkban? De még így is háromgólos hátrányban van. Michal Kucharczyk is feliratkozott a gólszerzők közé. 

DINAMO ZAGREB–OLYMPIQUE LYON 0-1: Alexandre Lacazette góljával vezet a francia csapat. Ha minden így marad a csoportban, a Lyon még az utolsó játéknapig reménykedhet, de nehéz elképzelni, hogy a Juve Torinóban nem szerzi meg a „hiányzó” egy pontot a nullapontos Dinamo Zagreb ellen.

SPORTING CP–REAL MADRID 1-1: A tíz főnyire fogyott portugálok Adrien Silva góljával kiegyenlítettek. A döntetlen nem jó a Madridnak, mert ugyan továbbjut, de biztosan csak csoportmásodikként. 

BORUSSIA DORTMUND–LEGIA 7-3: Felix Passlack góljával négygólos a Dortmund előnye. 

BORUSSIA DORTMUND–LEGIA 7-4: Magyar gól a Bajnokok Ligájában! Nemanja Nikolics szépített Dortmundban. 

SEVILLA FC–JUVENTUS FC 1-2: Marcado ugyan kifejelte a labdát az egy perccel korábban beállt Moise Kean, a BL-történelem első, a 2000-es években született játékosa elől, de az érkező Leonardo Bonucci kilőtte a bal alsó sarkot. Most a Juve vezeti a csoportot, s a Lyon otthon kiharcolhatja a továbbjutást a Sevilla ellen. 

SPORTING CP–REAL MADRID 1-2: A csereként beállt Karim Benzema újra vezetéshez juttatta a címvédőt. Így új helyzet van: Zinedine Zidane csapata csoportelső lesz, ha négy nappal a Barcelona elleni El Clásico után a Bernabéuban legyőzi a Borussia Dortmundot.

SEVILLA FC–JUVENTUS FC 1-3:  Itt a vége, Mario Mandzukic állította be a végeredményt. 

BORUSSIA DORTMUND–LEGIA 8-4: A május óta az első hivatalos mérkőzésén játszó Marco Reus megszerezte a harmadik gólját. Tizenkét gólt hozott a meccs, ez BL-rekord. 

E-csoport:

CSZKA Moszkva–Bayer Leverkusen 1-1, AS Monaco–Tottenham 2-1.

Az állás: 1. AS Monaco 11 pont (és továbbjutott), 2. Bayer Leverkusen 7 (és továbbjutott), 3. Tottenham Hotspur 4, 4. CSZKA Moszkva 3

F-csoport:

Borussia Dortmund–Legia 8-4, Sporting CP–Real Madrid 1-2

Az állás: 1. (és továbbjutott) Borussia Dortmund 13 pont, 2. Real Madrid 11, 3. Sporting 3, 4. Legia Warszawa 1

G-csoport:

Leicester City–FC Bruges 2-1, Köbenhavn–FC Porto 0-0

Az állás: 1. Leicester City 13 pont (és továbbjutott), 2. Porto 8, 3. FC Köbenhavn 6, 4. Club Brugge 0

H-csoport:

Sevilla–Juventus 1-3, Dinamo Zagreb–Olympique Lyon 0-1

Az állás: 1. Juventus 11 pont (és továbbjutott), 2. Sevilla 10, 3. Olympique Lyon 7, 4. Dinamo Zagreb 0

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×