eur:
392.02
usd:
359.46
bux:
72253.66
2024. július 12. péntek Dalma, Izabella

Kipakolt a holland kerékpárbajnok

Leleplező könyvet írt a kerékpársportban uralkodó botrányos körülményekről a holland Thomas Dekker.

A tavaly visszavonult kétszeres nemzeti időfutambajnok "Thomas Dekker - az én csatám" című kiadványában részletesen beszámol a Rabobank csapat tagjainak doppingolásáról és kicsapongásairól.

"A dopping mindenütt jelen volt a mi csapatunkban és a többiben is. Kortizon, vértasakok, altatók - ha valaki folyamatosan abszurd környezetben él, akkor egy idő után azt tekinti normálisnak" - írta a 32 éves sportoló, kifejtve, hogy a csapatorvosok minden reggel hatkor vizes injekciókat osztogattak, hogy csökkenjen az EPO által megemelt vörösvértestszint a versenyzőknél, és elkerüljék a lebukást.

"Mindennap kaptunk kortizont, fogalmam sincs, hogy pontosan miért vagy mi ellen. Annyi biztos, hogy jobban bírtuk a terhelést. Valamilyen különengedélyt kaptunk a használatára" - közölte a 2009-ben doppingolás miatt két évre eltiltott Dekker, aki szobatársáról, Michael Boogerdről elárulta, a 2007-es Tour de Franc alatt nyolcszor fecskendezett be magának EPO-t, és mindketten prostituáltak szolgáltatásait vették igénybe az az évi Tour londoni nyitánya előtt.

A 2007-es francia körverseny főként a csapatkapitány Michael Rasmussen botránya miatt maradt emlékezetes a Rabobank számára: a dán bringás az élről, sárga trikóban kényszerült kiállni, mivel a korábbi edzések során nem állt a doppingellenőrök rendelkezésére, és hazudott hollétéről.

Címlapról ajánljuk

Extrém hőség - életbevágó tanácsai vannak Győrfi Pálnak, egy tévhitet is eloszlat

Ebben az extrém melegben a mentők jóval több hívást kapnak a szokásosnál - mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál ismertette, mik a hőség miatti rosszullét jelei, mit tehetünk magunk vagy mások megsegítésére, mikor hívjunk mindenképpen mentőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×