eur:
395.31
usd:
371.12
bux:
65071.77
2024. április 19. péntek Emma

Kipakolt a holland kerékpárbajnok

Leleplező könyvet írt a kerékpársportban uralkodó botrányos körülményekről a holland Thomas Dekker.

A tavaly visszavonult kétszeres nemzeti időfutambajnok "Thomas Dekker - az én csatám" című kiadványában részletesen beszámol a Rabobank csapat tagjainak doppingolásáról és kicsapongásairól.

"A dopping mindenütt jelen volt a mi csapatunkban és a többiben is. Kortizon, vértasakok, altatók - ha valaki folyamatosan abszurd környezetben él, akkor egy idő után azt tekinti normálisnak" - írta a 32 éves sportoló, kifejtve, hogy a csapatorvosok minden reggel hatkor vizes injekciókat osztogattak, hogy csökkenjen az EPO által megemelt vörösvértestszint a versenyzőknél, és elkerüljék a lebukást.

"Mindennap kaptunk kortizont, fogalmam sincs, hogy pontosan miért vagy mi ellen. Annyi biztos, hogy jobban bírtuk a terhelést. Valamilyen különengedélyt kaptunk a használatára" - közölte a 2009-ben doppingolás miatt két évre eltiltott Dekker, aki szobatársáról, Michael Boogerdről elárulta, a 2007-es Tour de Franc alatt nyolcszor fecskendezett be magának EPO-t, és mindketten prostituáltak szolgáltatásait vették igénybe az az évi Tour londoni nyitánya előtt.

A 2007-es francia körverseny főként a csapatkapitány Michael Rasmussen botránya miatt maradt emlékezetes a Rabobank számára: a dán bringás az élről, sárga trikóban kényszerült kiállni, mivel a korábbi edzések során nem állt a doppingellenőrök rendelkezésére, és hazudott hollétéről.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×