eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Így újul meg a Komjádi uszoda

A múlt héten újabb munkálatok kezdődtek a Császár-Komjádi Sportuszodában - közölte a fenntartó. A Nemzeti Sportközpontok jelezte: kormányhatározat rendelkezik arról, hogy a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, a Császár-Komjádi Sportuszoda, a BVSC és a balatonfűzfői Balaton Uszoda rekonstrukcióját 2016-2017-ben el kell végezni.

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) megerősítette az InfoRádió értesülését, amely szerint november 8-án elkezdődött a Császár-Komjádi Sportuszoda fedett medenceterének felújítása. A munkálatok érintik a létesítmény olyan részeit is, amelyeket 10-15 éve megújították, de azóta indokolt az újabb rekonstrukció vagy a bontás. 

Az NSK jelezte: teljesen megújulnak az öltözők, kialakítanak három új tornatermet, egy új orvosi rendelőt és két szaunát. A fenntartó arról is tájékoztatott, hogy a felújítás alatt az öltözési lehetőség az ÁNTSZ által ellenőrzött és elfogadott konténerekben került kialakításra. Az uszoda vendégei szerint ezek nem túl praktikusak és nem tudják bennük tárolni a holmijukat. 

Az NSK kiemelte, hogy a medencék felújítása mellett megújul a teljes vízellátórendszer, a szellőztetés és a légtechnika, valamint kicserélik a dongatető véghomlokzati részeit, modern beléptetőrendszer is lesz. 

Fürjes Balázs, a kiemelt fővárosi beruházások kormánybiztosa szeptemberben az InfoRádióban hangsúlyozta, hogy az uszodát alaposan felújítják, a medencékkel, öltözőkkel és technikai létesítményekkel együtt. 

Az NSK honlapján arról ír, hogy a Császár uszoda 50 méteres medencéje november 14.-18. között korlátozottan áll a közönség rendelkezésére, reggel 6 óra és 13:30 között a medence hosszában korlátozott mennyiségű pályával, 14:00 és 16:00 óra között pedig keresztben, szintén korlátozott mennyiségű pályával.

A tervek szerint a Császár-uszoda medencéi a felújítási munkálatok megkezdését követően, egészen márciusig fogadják a vendégeket a megváltozott feltételekkel, ezután a versenyekre készülő sportolók használhatják az újonnan épülő BVSC kültéri 50 méteres úszómedencét, valamint a tavasz elején átadott Tüske-uszodát. A Dagály Úszóaréna megnyitója a tervek szerint április 19-én lesz.

Korábban az InfoRádió beszámolt arról is, hogy közelmúltban a fővárosban jelentősen korlátozódnak az úszni vágyók választási lehetőségei. A Dagály Strandfürdő és Uszoda is zárva van az új nemzeti uszoda építése miatt, a Tüskecsarnokban mellett uszoda többször is zárva volt az elmúlt időszakban, ráadásul jelentősen kiesik a Margitsziget vonzáskörzetéből.

A Császár Komjádi Sportuszodában 2017 júniusára végeznek a munkálatokkal. Az NSK közölte azt is, hogy hamarosan nyilvánosságra hozzák a nyertes kivitelező ajánlatra és ajánlattevőre vonatkozó információkat. Hozzátették: a Császár-Komjádi Sportuszoda felújításával összefüggő közbeszerzési eljárás ellen jogorvoslati kérelem nem érkezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×