eur:
393.67
usd:
368.81
bux:
65816.67
2024. április 23. kedd Béla

Storck nem teríti ki a kártyáit

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott szeretne méltóképpen búcsúzni közönségétől vasárnap az Andorra elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen és a két nappal későbbi, svédek elleni barátságos találkozón.

"Nagyon várjuk a meccset, szeretnénk méltóképpen búcsúzni a nézőktől, és győzelemmel zárni idei utolsó tétmeccsünket. Ha visszanézünk az eddigi idei eredményeinkre, akkor elmondhatjuk, hogy jól játszik a csapat, a védekezésünk jól alakul, a következő napokban a kreatív tartalmat kell kialakítanunk, hogy egy győzelemmel minimum megtartsuk a kétpontos távolságot a portugálokkal szemben, és kedvező helyzetből vághassunk neki a márciusi, portugáliai mérkőzésnek. Válogatott szinten nincs könnyű mérkőzés, tiszteljük az ellenfelet, és ugyanolyan lelkiismeretesen készülünk Andorra ellen is, mint minden más meccsre. A svájciaknak nagyon nehéz dolguk volt Andorra ellen, csak 2–1-re tudtak nyerni, abból a mérkőzésből is látszott, hogy egy kompakt, jól védekező ellenfél vár ránk. Türelemmel kell játszanunk, a győzelem a fontos, az teljesen mindegy, milyen különbséggel" - mondta a telki edzőközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatón a német szakember, aki arról is beszámolt, hogy a keret minden tagja megérkezett, kivéve Nikolics Nemanját, aki vasárnapi sérülése miatt ezúttal nem állhat a rendelkezésére.

Bernd Storck a legutóbbi, rigai vb-selejtezőnkre is kitért, és elmondta: a lettországi vb-selejtező második félidejében dominálni tudtunk, elégedett volt a labdabirtoklásunkkal, és a széleken többször is megbontottuk az ellenfél védelmét.

"Vasárnap is defenzív ellenfélre számítunk, de nem teríteném ki a kártyáimat a meccs előtt, a játékosokkal meg fogjuk beszélni, hogy mit kell tennünk a szervezetten futballozó riválissal szemben. Fontos, hogy minél több gólhelyzetet alakítsunk ki, és gyorsan megszerezzük az első gólt, miközben szórakoztatni szeretnénk a nézőket is. Fontos még egyszer kiemelni, hogy Svájcnak is alig volt helyzete Andorra ellen, ezért egyáltalán nem számítunk könnyű mérkőzésre. Örülök, hogy a keret légiósai folyamatosan szerepet kapnak klubjukban, ennek jótékony hatását láthatjuk a játékminőségen is, Svájc ellen már teljesen más formát nyújtottak, mint Feröeren. Jó úton haladunk, örömteli, hogy a kerettagok érvényesülni tudnak klubcsapataikban. Fontosnak tartom, hogy ezúttal egy kibővített, huszonnyolc fős kerettel tudunk készülünk, így néhány fiatal is lehetőséget kaphat a jövő keddi, Svédország elleni mérkőzésen, ahol Király Gábort és Juhász Rolandot búcsúztatjuk el. A velünk készülő fiatalok kiérdemelték a lehetőséget a bajnokságban valamint az U21-es válogatottban nyújtott teljesítményükkel" - tette hozzá a szövetségi kapitány.

Hozzátette, hogy a keret minden tagja megérkezett, kivéve Nikolics Nemanját, aki vasárnapi sérülése miatt ezúttal nem állhat a rendelkezésére.

"Fontos meccs előtt állunk, mert a versenyben maradáshoz nyernünk kell. Az első perctől érvényre kell juttatni az akaratunkat. Jó lenne hamar gólt szerezni" - mondta az Andorra elleni összecsapásról Guzmics Richárd, aki hozzátette, védőként az is célja, hogy "hátul nullára hozzák a mérkőzést".

A csoportállását értékelve a Wisla Kraków játékosa kifejtette, számukra a kijutás a cél a vb-selejtezőkön, de a feröeriek és a svájciak ellen értékes pontokat vesztettek, így a hátralévő találkozókon már nem hibázhatnak a "kötelező" meccseken, illetve bravúrpontokat is muszáj lesz szerezniük.

Bese Barnabás arról beszélt, hogy jó, hatékony és közönségszórakoztató játékot szeretne mutatni a válogatott.

Az újonc Nagy Dominik, aki az U20-as vb során már dolgozott Storckkal, úgy látja, a felnőtteknél kevésbé szigorú a szakember. Elárulta, számára már az is nagy dolog, hogy a válogatottal készülhet, de persze azt reméli, hogy a svédek ellen be is mutatkozhat. Utóbbi találkozó kapcsán Guzmics hozzáfűzte, az lenne a legszebb búcsú a válogatottságot a nyári Eb után lemondó Király Gábor és Juhász Roland számára, ha nem kapna gólt a nemzeti együttes.

A Videotonban jelenleg középpályást játszó Juhász kifejtette, köszönettel tartozik a szövetségnek, hogy ezt a búcsúmeccset lehetővé tette számára. Elárulta, csak egy nappal a meccs előtt csatlakozik a kerethez, így egyelőre nem tudja, mennyi lehetőséget kap, de ha egy percet, ő annak is örülni fog, mert nagy élmény lesz.

Király Gábor videóüzenetben azt mondta, nagyon várja a svédek elleni 90 percet, mert sérülésből tér vissza, de jól halad a felépülése, így ott lesz a pályán.

A magyar válogatott vasárnap 18 órától a nullapontos Andorrát fogadja a Groupama Arénában világbajnoki selejtezőmérkőzésen, majd jövő hét kedden ugyanott barátságos meccsen Svédországot látja vendégül.

A sajtótájékoztatón bejelentették a Bozsik Bajnokok Programot, melyre február közepéig nevezhetik a játékosokat a nevelők, a kiválasztás pedig márciustól kezdődik a mentorok által. A program csúcspontja a Magyar Kupa május 31-i döntője előtt sorra kerülő gálamérkőzés lesz. A keleti gárda mentorai Nyilasi Tibor, Gera Zoltán, Elek Ákos és Bognár György lesznek, míg a nyugatié Király Gábor, Juhász Roland, Pádár Anita és Hajdú B. István lesznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×