eur:
392.63
usd:
366.24
bux:
66788.51
2024. április 26. péntek Ervin

Mit hoznak a kajak-kenus változások?

A 2020-as tokiói olimpián már két női kenus számban hirdetnek bajnokot, férfi kajakban és kenuban pedig a hangsúly még az eddiginél is jobban átkerül az 1000 méteres számokra - jelentette be a nemzetközi szövetség. Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke szerint 2024-re újabb változtatás várható.

Változik a kajak-kenu olimpiai programja: kikerül a műsorból a férfi kajakpárosok 200 méteres és a kenu egyesek 200 méteres száma, helyettük bekerül a női kenu egyesek 200 méteres versenye, valamint a női kenupárosok 500-as futama. Erről a nemzetközi sportági szövetség (ICF) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) döntött.

„Ez némileg kényszerű első lépés, amellyel a férfi és a női résztvevők arányának az egységesítése volt a cél, és ezt a női kenu behozatalával lehetett leginkább létrehozni” - mondta az InfoRádiónak a hazai szövetség elnöke.

Baráth Etele kiemelte: a döntés csak a 2020-as olimpiáról szól, 2024-re további lépés várható, amely már jobban fog koncentrálni sportág közvetíthetőségére, fejlesztésére, a belső összefüggések rendszerére.

Az elnök veszteségnek nevezte a K-2 200 métert, mert abban a magyarok erősek voltak, de pozitívnak tartja, hogy férfi kajakban az 1000 méteres számok erősödtek, és női kajakban is megmaradtak az 500-as versenyek.

Baráth Etele szerint később még várhatóak belső viták arról, hogy a férfi kajakozók négyesében maradjon-e az 1000 méter, vagy az 500 méteres táv kerüljön be a programba, és 2020 után várható még változás.

A férfiaknál egy 200 méteres szám maradt, a kajakozóké. „Azoknak a sportolóknak célszerű indulni, akik szinte született sprinterek. Ez kicsit visszafogja majd ennek a számnak fejlődését, de nem tudom megjósolni, hogy milyen következményei lesznek. Biztosan szűkebb mezőny fog nagy harcot vívni az eredményekért” - fejtette ki.

A témával részletesebben is foglalkozik az InfoRádió Víztükör című magazinműsora szombaton délután fél hattól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×