eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Újabb csúcsot döntött meg Hosszú Katinka

Hosszú Katinka háromból három aranyéremmel nyitott, és 200 méteres mellúszásban megdöntötte az országos csúcsot, így a rövidpályás magyar rekordlistán 17-ből már 16 idő az övé. A férfiaknál Bernek Péter 400 gyorson, Telegdy Ádám pedig 200 háton nyert olyan eredménnyel, amivel az első öt között vannak a világranglistán.

Hosszú Katinka gyűjteményéből már csak egy szám hiányzik: a nemzetközi és hazai rövidpályás viadalok programjában elvétve szereplő 1500 méteres gyorsúszás – egyébként az összes rövidpályás országos csúcsot ő tartja. Az országos bajnokság nyitónapján ejtette el az utolsóelőttit: 200 mellen sikerült megjavítania Sebestyén Dalma tavaly felállított rekordját – miközben csaknem négy másodperccel előzte meg a szám specialistájának számító vetélytársát. Mindezt abban az úszásnemben, amelyben szinte kizárólag a hazai ob-ken indul – és úgy, hogy ez a finálé a délutáni programjának nagyjából a közepén helyezkedett el. Előtte-utána középdöntők és döntők sorjáztak, utóbbiakban nagy fölénnyel győzött, a 200 mell mellett 200 vegyesen és 50 mellen is – derül ki a Magyar Úszó Szövetség hírleveléből.

A férfiaknál Bernek Péter teljesítménye emelendő ki: a BVSC kiválósága kedvenc számában, 400 gyorson gyakorlatilag megismételte saját szezonbeli legjobbját (két századra maradt el a hongkongi világkupán úszott idejétől), amivel negyedik az idei világranglistán. Alig fél óra múlva pedig óriásit hajrázva, négy századdal megelőzte Földházi Dávidot, aki már egy testhosszal vezetett előtte a mellúszást követően 200 vegyesen.

400 gyorson Telegdy Ádám figyelemre méltó produkcióval rukkolt elő, hiszen idejével a világranglista ötödik helyére ugrott. A negyedik egyéni arany Lobanovszkij Maximhoz került, aki 50 gyorson védte meg címét, miután a napindító 4x50-es gyorsváltóban is első lett a győriek győztes kvartettjének tagjaként. Szintén váltóban szaporította érmei számát Bernek Péter: a harmadik aranyát a BVSC 4x200-on országos rekordot döntő gyorsváltójának tagjaként gyűjtötte be.

Utóbbi szám kapcsán megemlítendő, hogy egy kvartettet harcba dobott Hosszú Katinka új klubja, az Iron Aquatics is, melyben az egyik legígéretesebb juniornak számító Szucsik Bence mellett három tizenéves ifjú úszott, köztük a délutáni döntők mezőnyének legfiatalabb tagja, a 12 éves Bujdosó Zsombor is – a váltó végül a 7. helyen ért célba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×