eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Magyarország darts Eb-t rendez

Magyarország lesz a házigazdája a 2018-as darts steel Európa-bajnokságnak.

A MOB Sajtószolgálat tájékoztatása szerint a magyar szövetség mellett a belga is jelentkezett a kontinensviadal lebonyolítására, a WDF világszövetség konferenciáján a tagok közül 19-en a magyar pályázatra szavaztak, s csupán hárman a belgára.

A WDF döntésében vélhetőleg komoly szerepet játszott az idén nyáron rendezett ifjúsági Eb sikere, s a magyar szövetség éppen az ezt követően kapott pozitív visszajelzések hatására határozott úgy, hogy pályázik a felnőtt Eb-re.

A 2018-as kontinensviadalra szeptember kerül sor, várhatóan 30-40 ország legalább 400 játékosának részvételével. Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára szerint a magyarok elsősorban a női mezőnyben érhetnek majd el kiemelkedő eredményt, amely akár éremszerzés is lehet.

Az idei felnőtt Európa-bajnokságon Fekete Nóra kilencedik lett, 2018-ban ugyanakkor már indulhat majd Czipó Vivien és Neumajer Kitti is, akik a nyári budapesti ifjúsági Eb-n párosban aranyérmet nyertek.

Steel dartsban fémhegyű nyíllal dobnak a játékosok szizálból (növényi rostokból) készült táblára, míg a soft verzióban műanyag hegyű nyilakat hajigálnak automata gépekre.

Címlapról ajánljuk

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 18:07
×
×
×
×