eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ebből még súlyos gondja lehet Hosszú Katinkának

Hosszú Katinka egy karnyújtásnyira került a címvédéstől az úszók Világkupa-sorozatában, miután a középső etapban is ellenállhatatlanul szerepelt, és még eredményesebb volt, mint a széria első három versenyén. Elismerte, hogy lassan már nem lehet hová fokozni az éremhalmozást.

„Nagyon jól sikerült a mostani három állomás, tényleg sokkal jobban alakultak a döntők, mint az első három versenyen. A riói olimpia után azért nekem is nehéz volt azonnal visszalendülni a rendes kerékvágásba, az edzésekbe és a versenyekbe” – összegzett a háromszoros olimpiai bajnok az InfoRádiónak adott interjúban.

Hosszú Katinka arról is beszélt, hogy az európai versenyek után sikerült egy 3-3,5 hetes edzésmunkát elvégezni, ennek az eredménye pedig most mutatkozott meg.

„Rögtön Pekingben nehéz volt a hatórás időeltolódás miatt, majd következett Dubaj, egy nap utazás után, és már kezdtük a versenyt, így meglehetősen hektikusan épült fel ez a szakasz, még ha az eredményeken nem is látszott” – jegyezte meg.

Hosszú Katinka arról is beszélt, hogy mi jelenti ezután a legnagyobb kihívást

„Egyre jobban belejöttem a versenyzésbe, lassan nehezen fogom tudni a versenyszámok számát fokozni, mert most már tényleg csak a három mellúszó számban nem indulok el. Fokozatosan tologatjuk a határaimat. Most már tizenháromszor sikerült felállnom a dobogóra egy állomáson. Korábban amikor egy nap úsztam négy döntőt, nekem az volt akkor a határ. Most meg már hétnél, nyolcnál tartok. Lassan valóban kifogyunk a versenyszámból, már csak ez nehezítheti meg a továbblépést” – fejtette ki.

Kitért arra is, hogy a Világkupa-sorozat egyúttal a felkészülést is jelenti a decemberi windsori rövidpályás világbajnokságra.

„Mindig próbálom kiadni magamból a maximumot. Nagyon jól sikerült valóban a dubaji és a dohai állomás, úgyhogy remélem, hogy sikerül még ezt-azt csiszolgatni. Fontos nekem, hogy jól felkészüljek a rövidpályás vb-re, nagyon jól be tudjam gyakorolni a fordulókat és rajtokat, hiszen a 25-ös medencében ezeken tényleg helyezések múlnak” – tette hozzá Hosszú Katinka.

A háromszoros olimpiai bajnok – a kajakozó Csipes Tamarához és a párbajtőrvívó Szász Emeséhez hasonlóan – szerda délután hivatalosan is bekerült a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjába.

„Nagyon nagy megtiszteltetés ilyen körbe bekerülni. A mai napig nekem azért még hihetetlen, hogy olimpiai bajnok vagyok, hogy bekerültem ebbe a klubba, talán sikerül szembesülnöm vele, hogy ez tényleg sikerült nekem Rióban. Az ünnepségen nagyon szépen beszélt rólam Czene Attila és Wladár Sándor is. Olyan bajnokokról van szó, akikre gyerekkoromtól felnéztem” – mondta az InfoRádiónak Hosszú Katinka.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×