eur:
393.48
usd:
368.49
bux:
66043.7
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Este is is köszöntötték a magyar paralimpikonokat

A délelőtti minisztériumi és parlamenti elismerések átnyújtása után péntek este a Westend City Center tetőteraszán köszöntötték és díjazták a riói paralimpián szerepelt magyar parasportolókat.

A koncertekkel egybekötött, kötetlenebb ünnepség keretében először az asztaliteniszező Arlóy Zsófiától az úszó Vereczkei Zsoltig név szerint mutatták be a versenyzőket a tetőteraszon összegyűlt érdeklődőknek, majd az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nevében Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár gratulált a sportolóknak. A sportvezető kiemelte: hihetetlenül szerencsésnek érzi magát, hogy a riói paralimpián a versenyzőkkel együtt élhette át a magyar sikereket. Ezután Balog Zoltánt, az Emmi miniszterét idézte, aki szerint Magyarországnak azért van szüksége a bajnokokra, hogy példaképek legyenek a fiatalok számára.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke azt hangsúlyozta, hogy Rióban a 43 fős csapat háromnegyede - 33 sportoló - ért el pontszerző helyezést, illetve egyharmada - 15 versenyző - nyert érmet. Kitért arra is, hogy hatan voltak olyanok, akik újoncként, első paralimpiájukról máris dobogós helyezéssel tértek haza, Vereczkei Zsolt pedig az első magyar, aki hét paralimpián is érmet tudott nyerni.

"A szereplés minden előzetes várakozásunkat felülmúlta, hiszen tíz érmet vártunk, és ennek majdnem a kétszeresét, tizennyolcat hoztak haza a versenyzőink" - fogalmazott az elnök, majd emlékeztetett rá: a magyar paralimpiai csapat négy éremmel nyert többet, mint négy éve, Londonban, és összességében a riói minden idők harmadik legsikeresebb paralimpiai szereplése volt.

Ezt követően Prosits Attila, a Westend Üzemeltető és Ingatlanhasznosító Kft. ügyvezető igazgatója és László Kata marketing igazgató vásárlási utalványokat nyújtott át a 15 riói érmes magyar paralimpikonnak. A paralimpiai bajnok úszó, Tóth Tamás egymillió forint, a második helyezettek 500 ezer, míg a bronzérmesek 300 ezer forint értékű utalványt vehettek át. Minden versenyzőt a legfényesebb érme után díjaztak.

A program a Mary Popkids, valamint az Ivan & The Parazol koncertjével zárult.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.

Ennyire vegyes a kép Európában a gázai konfliktussal kapcsolatban

Az öreg kontinensnek közben már nem igazán osztanak lapokat, sokkal inkább a térségi szomszédoknak, illetve az Egyesült Államoknak - vélekedett az InfoRádióban Sayfo Omar (Migrációkutató Intézet). Jól látható szerinte, hogy a kormányok elsődleges célja, hogy a konfliktus ne terjedjen át az utcákra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Lefordult a magyar tőzsde

Lefordult a magyar tőzsde

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin, a magyar piac azonban lefordult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×