eur:
393.02
usd:
366.21
bux:
66883.41
2024. április 26. péntek Ervin

Vajda Attila sárkánnyal hasított

Vajda Attila elégedett a moszkvai sárkányhajó világbajnokságon elért eredményekkel. Az olimpiai bajnok kenusnak élményt és megterhelő munkát is jelentetett ez a kirándulás.

Vajda Attila nem gondolkozott sokat, amikor megkérdezték tőle, hogy indulna-e a sárkányhajó világbajnokságon.

„Jól jött a felkérés, már csak azért is, mert ez az évem kicsit máshogy alakult, mint ahogy eredetileg terveztem, és kapva kaptam az alkalmon, hogy itt még szerepelni lehet, és jó élményeket lehet szerezni. Úgyhogy elhatároztam, hogy indulok, és megpróbáljuk a lehető legjobb eredményeket elérni a vb-n” – emlékezett vissza az olimpiai bajnok kenus.

A MOL-csapat tagja elárulta, hogy az olimpia idején nem tartózkodott Magyarországon, így a csapattal csak az utolsó időszakban tudott csak együtt edzeni, de úgy érzi, jól sikerült a felkészülés, és aztán a versenyzés is.

„Jó versenyeket vívtunk, és mindenki mindent beletett annak érdekében, hogy az eredmények megszülethessenek. Nyilván szerettünk volna aranyérmet nyerni, amire meg is lett volna a lehetőségünk, de néhány tizedes vereséggel végeztünk a második helyen” – közölte.

A sárkányhajós viadalról azt mondta, megterhelő munka és élmény egyszerre.

„Megterhelő, mert sok futamot kellett menni, munka, mert végig kellett dolgozni olyan csapásszámon, amit nem biztos, hogy úgy végeztünk el, ahogy kellett volna. Élmény, mert közösséggel együtt dolgozni egy csapathajóban az mindig élmény. Egy sárkányhajós versenyen dolgozni kell ahhoz, hogy a hajó megmozduljon. Csapatot kell alkotni, hogy a hajó gyorsan menjen. És élményt jelent, amikor ez összeáll, lehet hasítani és jó eredményeket elérni” – fejtette ki Vajda Attila, aki csapatával három ezüst- és két bronzérmet szerzett.

A Szeged versenyzője szerint sárkányhajóban is kiegyenlítődött a mezőny, és már nem olyan könnyű jó eredményeket elérni.

Beszélt arról is, hogy későbbiekben sem szakadna el a sárkányhajózástól.

„Ha a magyar válogatott úgy érzi, hogy szükség van rám, akkor nagyon szívesen ülök be hozzájuk. Szegeden van egy egyesületünk, eljárok velük versenyezni, mert szeretem csinálni. Jó a közösség is, számomra egy élmény ez a sportág. Jövőre Magyarország rendezi az Európa-bajnokságot, de hogy lesz-e folytatás a részemről, az sok mindentől függ, hiszen pont a válogatóversenyek között rendezik ezt az eseményt” – tette hozzá Vajda Attila.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×