eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Befellegzett a pólós trükköknek

Új javaslatot terjesztett be a Nemzetközi Úszó Szövetség magyar alelnöke az olimpiai férfi vízilabdatorna lebonyolítására. Gyárfás Tamás - egyetértve a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével, Kemény Dénessel - azt indítványozza, hogy a csoportmeccsek alatt Rióban látott feltűnő taktikázást elkerülendő Tokióban a 12 válogatott már lehetőleg 4 darab 3-as csoportban küzdjön meg egymással.

A jelen állapotot abszurdnak tekinti a Magyar Úszó Szövetség elnöke. Mindenképp szakítana a mostani csoport beosztással, ahol két hatfős csoport van, az eredmények alapján pedig keresztbe játszással folytatódik a torna.

„Mindenki azt latolgatja, ha első vagyok, a másik ágon kivel kerülhetek szembe" – fogalmazott az InfoRádiónak.

A múltban is két hatfős csoport volt, de akkor a két első automatikusan továbbjutott a negyeddöntőbe. Azért is bukhatott meg ez a rendszer, mert egyesek szerint túlságosan nagy előnyt jelentett a csoportgyőzteseknek. Két lehetőséget vázolt Gyárfás Tamás.

„A mostani javaslat szerint vagy térjünk vissza a régire, mert még mindig jobb. Azonban szerencsésebb lenne, ha négy darab háromfős csoport lenne, ahonnan az első kettő jutna tovább az egyenes kieséses szakaszba. Így nem lehetne kockáztatni, mert ha csak egy meccset buksz, már harmadik is lehetsz. Kiiktatódhatna a spekuláció, netán az összejátszás" – taglalta Gyárfás Tamás az InfoRádiónak.

A Magyar Úszó Szövetség elnöke végezetül elmondta, bízik abban, hogy hamarosan a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) vezetősége is napirendjére veszi az ügyet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×