eur:
393.54
usd:
367.98
bux:
66314.42
2024. április 25. csütörtök Márk

Nem őszinte a mosoly az olimpiai negyedik hely után

Még nem dolgozta fel teljesen az olimpiai negyedik helyet a Vasbányai Henrik, Mike Róbert világbajnok kenupáros - derült ki a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapjának adott interjúból.

„Éremért utaztunk, a negyedik hely a legrosszabb, ami velünk történhetett” – mondta a szövetség honlapjának Mike Róbert, akinek minden nap eszébe jut a riói verseny, mint egy rossz álom.

„Olimpiai negyediknek lenni is szép eredmény, érzékelem ezt a környezetemen, hiszen mindenki többre és jobbra értékeli a teljesítményünket, mint mi. Amikor viszem a fiamat oviba, sokan mondják, hogy már ott lenni az olimpián is fantasztikus dolog, hiszen nagyon nehéz megszerezni a kvalifikációt, de ha az előéletünket nézzük, a világbajnoki érmeinket, akkor azért érthető a csalódottságunk” - mondta Mike Róbert.

A 32 éves sportoló kiemelte: bár a doppingolás miatt kizárt versenyzők hiánya kedvezőbb helyzetet jelentett, de az olimpiai időrend miatt több olyan páros is rajthoz állhatott, amelyek korábban nem indultak együtt, és emiatt némileg szerencsétlenek voltak.

Mike Róbert szerint a körülmények nem voltak ideálisak Rióban.

„Csak az utolsó két napra mentem volna ki, mert a kinn tartózkodásunk tíz napja alatt olyan volt a víz, hogy mindössze három értékelhető edzést tudtunk elvégezni. A versenyek előtt volt egy olyan edzésem, hogy kétezer méternél mentőmotorossal vittek ki, mert jött a vihar és össze-vissza csapkodtak a hullámok, kivédhetetlenül” - fejtette ki.

A kenus számára az jelentene gyógyírt, ha jövő szép eredményt érnének el.

Keresi a helyét

Párosbeli társa, Vasbányai Henrik is arról beszélt, nehéz elhelyezni a negyedik helyet.

„Már nem gondolok annyit rá, mint Robi. De ha gratulálnak a negyedik helyünkhöz, elhiheti, hogy nem őszinte a mosolyom” - emelte ki.

A KSI versenyzője egyesben is indult, de nem jutott döntőbe.

„ Hiányzott a nemzetközi rutin, és egy kicsit elizgultam ezt a számot. Abból a szempontból azonban jó volt, hogy a párosra nem hagyott eltunyulni” - emlékezett vissza.

Mint mondta, jövőre is rajthoz áll egyesben.

„A jövő idényt amolyan tesztelgetős évnek szánom, szeretnék színesebb lenni, kipróbálni új dolgokat, és nem beszűkülni csak az ezer párosra. Most egy kis üresség van bennem, pedig minden évben alig várom már a pihenőt, de ezúttal valahogy csak keresem a helyem. Ám hamarosan ezen is átbillenek majd, kezdődik az új felkészülési időszak és minden megy tovább” - hangsúlyozta Vasbányai Henrik.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×