eur:
394.4
usd:
370.04
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Újra medencében az olimpiai bajnok

Öt magyar klub hat csapata vesz részt a rijekai vízilabda Masters Európa-bajnokságon. A kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund erősíti a WPC YBL Budapest együttesét.

Hétfőn kezdődött el, és szombaton zárul Rijekában a vízilabda Masters Európa-bajnokság, amelyen összesen 57 együttes méri össze erejét. Nagy a különbség a férfi, illetve a női mezőny létszáma között, mivel előbbiek versengésében 53, utóbbiaknál viszont csupán 4 csapat méri össze az erejét.

Öt klub képviseletében, hat magyar „öregfiú” együttes sorakozott fel Rijekában. A 30 éven felülieknél a VSC Neptun Budapest, a 35 évnél idősebbek mezőnyében a Demeter-Egri Bikavér, a 40 éven felülieknél pedig a YBL WPC Budapest csatázik a jó helyezésért, a 45-ön, illetve az 50-en felül járóknál, tehát két korosztályban is a Vidám Vízilovak Budapest képviseli a magyar színeket, de ott van az indulók között a BVSE Sunday Boys (+50) gárdája is.

A sportág egykori neves képviselői közül ezt a tornát is kihívásnak tekinti a 40. életévét betöltött Fodor Rajmund, aki 1993 és 2007 között a magyar válogatott egyik erőssége volt, 2000-ben Sydney-ben, 2004-ben pedig Athénban az olimpiai győztes együttest erősítette - közölte a 2017-es vizes-vb sajtószolgálata.

A magyar résztvevők úgy tudják, hogy a Masters mezőny jelenlévő képviselői közül többen is tervezik az indulásukat a jövő évi FINA Világbajnokságot követő masters vb-n.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×