eur:
393.33
usd:
367.92
bux:
65878.06
2024. április 24. szerda György

BL: elképesztő futballshow a Camp Nouban

Remek mérkőzésekkel, sok góllal kezdődött az idei Bajnokok Ligája-sorozat. A Barcelona 7-0-ra, a Bayern München 5-0-ra győzött.

Egy mérkőzés már akkor „véget ért”, mielőtt elkezdődött volna: a Manchester City–Borussia Mönchengladbach találkozó az angliai ítéletidő miatt elmaradt. Az UEFA még ma éjszaka dönt arról, mikor játsszák le a mérkőzést. 

PSG–ARSENAL 1-0: Gyorsan megszületett az első „főtáblás”gól: Edinson Cavani fejelte Párizsban, az Arsenalnak. 

BARCELONA–CELTIC 1-0: Lionel Messi megindította a harcot az újabb gólkirályi címért. A BL eddig ötszörös gólkirálya Neymar passza után vágta a labdát a bal oldalon a tizenhatoson belülre törve.

BENFICA–BESIKTAS 1-0: A portugál együttes az argentin Franco Cervi góljával került előnybe török ellenfelével szemben. Érdekes: az idény első három gólját az európai királykategóriában három dél-amerikai játékos, két argentin és egy uruguayi szerezte. 

BARCELONA–CELTIC 1-0: A katalánok nagy fölényben játszanak, Messi különösen elemében van. 

PSG–ARSENAL 1-0: David Ospina, az angolok kolumbiai kapussal bravúrral védte Ángel Di María szögletét (!). 

BARCELONA–CELTIC 1-0: A francia-mali Moussa Dembélé kiugrott Sinclair passzával, Ter-Stegen elütötte a tizenhatoson belül. Fölöslegesen mozdulat volt, ráadásul nem elég gyorsan érkezett a kapus. Dembélé rúgta a büntetőt, a lehető legrosszabbul, Ter-Stegen vetődve kiütötte a labdát. 

BARCELONA–CELTIC 2-0: Hét Celtic védő között két „nagypályás” Barcelona-sztár kispályás gólt lőtt. Neymar és Messi passzolgatása után az argentin két lépésről bepöckölte a labdát a kapuba. 

DINAMO KIJEV–NAPOLI 1-0: Denisz Garmast ünnepli a kijevi Olimpiai Stadion, a Dinamo vezet az olasz bajnokság ezüstérmese ellen. 

BAYERN MÜNCHEN–FK ROSZTOV 1-0: A moldáv válogatott Alexandru Gatcan szabálytalankodott a tizenhatoson belül Robert Lewandowskival. A lengyel klasszis gólra váltotta a büntetőt. 

DINAMO KIJEV–NAPOLI 1-1: Tíz perc kellett az olaszok egyenlítéséhez. A 36. percben a lengyel Arkadiusz Milik bevette a 42 éves (!) Olekszandr Sovkovszkij kapuját. 

PSV–ATLÉTICO 0-1: A két csapat, tekintve, hogy tavasszal a nyolcaddöntőben is találkoztak, 163 percet játszott idén egymással, mire gól született. Saúl Nigúez érte el. 

FC BASEL–LUDOGOREC 0-1: Hét pályán játszanak, mind a héten született gól az első félidőben. Utolsóként a bázeli St. Jakob-stadionban a bolgár Ludogorec révén. A vendégek közül a brazil jobbszélső, Jonathan Cafu talált a kapuba. 

DINAMO KIJEV–NAPOLI 1-2: Arkadiusz Milik beérte Lionel Messit a BL 2016–2017-es góllövőlistájának élén! A lengyel is kétgólos. 

BAYERN MÜNCHEN–FK ROSZTOV 2-0: Happy birthday, Thomas – mondhatta Müller magának, miután góllal ünnepelte a jeles napot. A ma 27 éves csatár Alaba beadása után alakította kétgólosra a különbséget. 

BARCELONA–CELTIC 3-0: Ahogyan az első félidő, úgy a második is góllal kezdődött a Camp Nouban. Neymar 22 méterről csavarta a labdát szabadrúgásból a kapuba. 

BAYERN MÜNCHEN–FK ROSZTOV 3-0: Joshua Kimmich az előző idényben nem a góljaival tűnt ki. A mostaniban bő egy hét alatt gólt szerzett a válogatott mezében vb-selejtezőn, a Bayernben pedig a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában. 

BARCELONA–CELTIC 4-0: Andrés Iniesta a 115. BL-mérkőzését góllal ünnepelte. Neymar tudatos és pontos beadása bombagólt rúgott 13 méterről. 

BARCELONA–CELTIC 5-0: Lionel Messi megrúgta a maga mesterhármasát, Luis Suárez passza után. Neymar visszahúzta a lábát, mert látta, hogy jön Messi. Az argentinnak ez a hatodik mesterhármasa a BL-ben, most megelőzi Cristiano Ronaldót az élen. 

BAYERN MÜNCHEN–FK ROSZTOV 4-0: Joshua Kimmich második gólja is megszületett. Az elsőt Douglas Costa átadásából lőtte, a másodikat Juan Bernat beadásából fejelte. 

BARCELONA–CELTIC 6-0: Neymar negyedik gólpassza ezen az estén. Felívelését Luis Suárez levette, majd a kapu felé fordulva, három méterről bebombázta.

PSG–ARSENAL 1-1: Kiegyenlítettek az angolok, Alexis Sánchez, az ágyúsok chilei szélsője az este eddigi kilencedik „dél-amerikai” gólját szerezte. Ez volt az Arsenal első olyan akciója a mérkőzésen, amelyen játékosai eltalálták a kapu felületét. 

BASEL–LUDOGOREC 1-1: Renato Steffen kiegyenlített. 

BARCELONA–CELTIC 7-0: Immár ez a Barcelona történetének legnagyobb BL-győzelme. Messi passzából Suárez szinte ugyanonnan, ahonnan az elsőt gólját szerezte, bepiszkálta a labdát a kapuba. 

BAYERN MÜNCHEN–FK ROSZTOV 5-0: Juan Bernat nem sokat játszott, de a gólpassz után gólt is szerzett. 

BENFICA–BESIKTAS 1-1. Akad a törököknek egy brazil játékosa, bizonyos Talisca. A Benficától kapták kölcsön. Ő egyenlített Lisszabonban!

A keddi végeredmények.

A-csoport: Basel–Ludogorec 1-1, PSG–Arsenal 1-1

B-csoport: Benfica–Besiktas 1-1, Dinamo Kijev–Napoli 1-2

C-csoport: Barcelona–Celtic 7-0, Manchester City–Mönchengladbach elhalasztva

D-csoport: Bayern München–FK Rosztov 5-0, PSV–Atlético Madrid 0-1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×