eur:
395.51
usd:
366.65
bux:
65519.84
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Feszültséget okoz az uszodák felújítása

Óriási tumultus lehet a budapesti uszodák fejújítása alatt - mondta az InfoRádiónak Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. A jövő júliusi vizes világbajnokság szervezőbizottságának társelnöke elárulta, hogy a tervek szerint már január közepétől használhatják az új Dagály Úszóaréna egyik medencéjét a versenyzők.

Nagy gondot jelent az úszóknak, hogy a budapesti uszodákat felújítják – mondta az InfoRádiónak a Magyar Úszó Szövetség elnöke. Gyárfás Tamás emlékeztetett arra, hogy a Császár-Komjádi Uszoda fedett medencéje az úszók pechére éppen télen lesz elérhetetlen.

„Jó, hogy bezárják és gyönyörű lesz a létesítmény, de nekünk helyt kell tudni állnunk a júliusi világbajnokságon. Ehhez pontosan kellene tudnunk, hogy mikor zárják be az uszodát, mert egyelőre csak annyit közöltek, hogy várhatóan októberben” - fejtette ki.

Gyárfás Tamás szerint remekül halad a szervezés, és minden fűszál a helyén van, de ha a magyar úszók, vízilabdázók, nyíltvízi úszók nem nyernek, „akkor ott ette meg a fene az egészet”.

„Az úszóknak edzeniük kell, és nekünk tudnunk kell, hogy mikor küldjük őket külföldi edzőtáborba. Hiába van kész a Tüske-uszoda, a vízilabdázók is edzeni akarnak, így tumultus van” - emelte ki a jövő júliusi vizes világbajnokság szervezőbizottságának társelnöke.

Az elnök elmondta, hogy a helyzet már most feszültséget szül, Gyurta Dániel édesapja, Gyurta Tamás, az UTE szakosztályvezetője is joggal reklamál, mert a bizonytalan helyzetre nem lehet felkészülni.

„Nagy kihívás a sportolók felkészülése, bízom abban, hogy megtaláljuk a megoldást. Mindenki igyekszik, csak hát ez kevés. Víz és medence kell” - hangsúlyozta.

Javíthat a helyzeten, hogy akár már január 15-től ki lehet próbálni a Dagály Úszóarénát, igaz nem a verseny-, hanem a bemelegítésre szánt medencét – árulta el Gyárfás Tamás. A vb központi helyszíne hivatalosan március végéig készül el.

Az új uszodában nem a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntője lesz az első esemény, hanem már itt tartják áprilisban a magyar úszóbajnokságot, ami párosul egy exkluzív vízilabda-mérkőzéssel, emellett műugró- és műúszó-bemutatóval.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×