eur:
392.69
usd:
366.2
bux:
66815.95
2024. április 25. csütörtök Márk

Ki tudja elgáncsolni a Jegesmedvéket?

A Diósgyőri Jegesmedvék harmadik bajnoki címük megszerzését várják a most kezdődő bajnoki szezonban. A borsodi klub legnagyobb kihívója a MAC lehet, amely válogatott hokisokkal erősített, és szeretne végre az élen végezni a MOL Ligában.

Két éve azon dolgoztunk, hogy tovább bővüljön a MOL Liga – mondta el a szövetség céljait Szőke Álmos ligaelnök. A cél az volt, hogy erős csapatok kerüljenek a magyar bajnokságba, mint a most csatlakozó a román Dunarea Galati és a szerb HK Beograd, így már tizenegy együttes küzdhet a bajnoki címért.

A liga első embere hangsúlyozta, hogy dolgoznak a sportág stratégiáján, amelynek a célja, hogy regionális szinten is domináns liga jöjjön létre, ennek az egyik következő lépése a további terjeszkedés és a mezőny bővítése.

Szőke Álmos szerint a liga erősödését is mutatja, hogy komoly bajnokságból érkező játékosok és meghatározó válogatott hokisok is MOL ligás együttesekbe igazoltak. A ligaelnök arra számít, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a címvédő Diósgyőr és a MAC lesz a bajnoki cím fő várományosa, de az Újpest is képes lehet megszorítani az élcsapatokat.

Új edzővel a triplázásért

A Diósgyőri Jegesmedvék vezetői bíznak abban, hogy az együttes sorozatban harmadszor is meg tudja szerezni a bajnoki címet. Nagy Ádám csapatvezető elmondta, hogy jelentős mozgás volt a klub játékoskeretében, de a céljuk az volt, hogy a tavalyihoz hasonlóan erős együttessel küzdjenek a címvédésért. Távozott Jason Morgan vezetőedző Lengyelországba, ahova követte három meghatározó légiós, Jon Booras, Garrett Clarke és Brad Smith.

„Bízunk abban, hogy az új vezetőedző, a kanadai Doug Bradley eredményes munkát végez majd. Ebben az új igazolások, a többi között a válogatott Magosi Bálint is jelentős erősítést jelenthet” – tette hozzá.

Nagy Ádám hangsúlyozta, a felkészülés alatt úgy látták, hogy a régi és új játékosok már egységes csapatot alkotnak, mindenki beilleszkedett és már várják a rajtot. Nem tűztek ki minimum célt a csapat elé, a legfontosabb, hogy kiszolgálják a szurkolóikat, akik komoly erőt adhatnak a Jegesmedvéknek.

Válogatott erősítések

Kovács Csaba tizennégy év után hagyta el a Fehérvár EBEL-csapatát, és igazolt a MAC-hoz. A válogatott hokisnak jók az első benyomásai, úgy érzi, erős csapatba került.

„Nehéz dolgunk lesz nekünk is, hiszen a mezőny jelentősen megerősödött. A legfontosabb, hogy kiegyensúlyozottan teljesítsünk, ebben a most érkező tapasztalt játékosok is segíthetnek” – mondta a 32 éves jégkorongozó.

A MAC játékosa úgy érzi, a korábbi székesfehérvári korszakához hasonlóan az újbudai együttesnél is komoly célokért küzdhet. Kovács Csaba elismerte, hogy az EBEL-ben erősebb volt a mezőny, de úgy érzi, a MOL Ligának is az a célja, hogy felzárkózzon ahhoz a szinthez. A MAC-hoz érkezett még Nagy Gergő és Somogyi Balázs, akikkel a csapat szeretne végre bajnok lenni.

A pénteki program:

HK Beograd (szerb)-SC Csíkszereda (román) 17.30

DVTK Jegesmedvék-Dunarea Galati (román) 18.00

Dunaújvárosi Acélbikák-Fehérvári Titánok 18.30

MAC Budapest-Ferencváros 19.00

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×