eur:
395.75
usd:
372
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Két győzelem a sakkolimpián

Mind a férfi, mind a női válogatott győzelemmel rajtolt a bakui sakkolimpia pénteki nyitófordulójában.

A két éve ezüstérmes férfiak Japán legjobbjai ellen ültek asztalhoz, s a világos bábukat vezető Berkes Ferenc és Balogh Csaba egyaránt begyűjtötte a teljes pontot, akárcsak az újonc Gledura Benjámin, sötéttel. Egyedül Almási Zoltán játszott döntetlent.

A nőknél mind a négy magyar játékos, azaz Vajda Szidónia, Papp Petra, Gara Tícia és Gara Anita is nyert az albánok ellen.

A 11 fordulós svájci rendszerű viadalon a meccspontok számítanak. Holtverseny esetén az úgynevezett olimpiai Berger-Sonneborn számítás dönt, a harmadik kritérium a csapatok játékosai által gyűjtött pontok összessége.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×