eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Storck az év legnehezebb meccsére számít

A magyar válogatott szeptember 6-i, feröeri vb-selejtezője előtt megkezdte a közös munkát a telki edzőközpontban. Bernd Storck szövetségi kapitány szerint sokan nincsenek megfelelő állapotban.

„Nagy örömmel várjuk az előttünk álló új kihívást, de nem lesz könnyű dolgunk a vb-selejtező sorozatban. Jóval nehezebb a kvalifikáció, mint az Eb előtt, mert kevesebb európai csapat juthat ki a tornára. Az Eb meccsei lökést adhatnak az előttünk álló feladatokra, bízunk benne, hogy sikerrel zárjuk a sorozatot, reménykedünk a pótselejtezőt érő második hely megszerzésében. Ez roppant nehéz feladat lesz, hiszen a topfavorit, az Eb-győztes Portugália mellett Svájc is nagyon erős ellenfél” - mondta Bernd Storck.

A szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy egy új generáció lép be a válogatottba, az eddigi legfiatalabb csapattal dolgozik, de a keret újoncai közül többeket az U21-es válogatottból már jól ismer, míg mások a múlt heti munka alkalmával győzték meg a stábot.

„Örülök, hogy sok fiatalra számíthatunk, akik betölthetik a sérültek, hiányzók helyét, pozitívan gondolkodom, és bízom benne, hogy jó teljesítményt nyújt átalakuló csapatunk. Az új játékosok is jól ismerik az A-válogatott stílusát, igyekszünk mielőbb integrálni, és beavatni őket abba a fejlődésbe, amivel az Eb-re is eljutottunk. Külön is figyelünk rájuk az edzéseken, és mivel elég intelligensek ahhoz, hogy megvalósítsák elvárásainkat, bízom benne, hogy jó teljesítménnyel hálálják meg a bizalmat” - fejtette ki.

A szövetségi kapitány hozzátette: a keret állapota nem ideális, több labdarúgónak is pihennie kell a hét elején, Elek Ákos, Kádár Tamás, Fiola Attila és Nagy Ádám is kisebb sérüléssel érkezett Telkibe, míg Szalai Ádámra szintén orvosi vizsgálat vár, és ezt követően derül ki, hogy számíthat-e rá az együttes. Emellett sokan csapatot váltottak a keretből, új környezetbe kerültek, ami szintén befolyásolhatja a teljesítményüket.

„A legfontosabb a játékosok fizikális állapota. A múlt héten újabb méréseket végeztünk el, melyek eredményei drámaiak voltak. Ha ezeket vesszük alapul, egyáltalán nem mondhatjuk meglepőnek, hogy korábban nem sikerült nagy tornákra kijutnunk. Az Eb előtt sikerült olyan fizikai állapotba hozni a játékosokat, amivel jó eredményt tudtunk elérni Franciaországban. Az erőnlét a legfontosabb tényező, e nélkül nem tudunk nemzetközi szinten versenyképesek lenni, s csak erre jönnek rá a technikai, taktikai készségek. Mindenképpen változtatni kell a játékosok állóképességén, és ez a klubok feladata is, másképp ugyanis nem lehetünk nemzetközi szinten versenyképesek. Németországban a fizikális felkészítés egységes elvek alapján történik, Magyarországon sajnos messze vagyunk ettől. Felvetődik a kérdés, hogy miért várja el mindenki a nemzetközi sikereket a válogatottól, miközben a klubok nincsenek jelen a nemzetközi sorozatokban, a játékosaink közül egyedül Nikolics Nemanja lesz ott csapatával a BL vagy az EL főtábláján. Csoportriválisaink, a portugálok és a svájciak jóval előrébb járnak nálunk ezen a téren” - tette hozzá Bernd Storck.

Ami a jövő keddi, feröeri mérkőzést illeti, a kapitány elmondta: sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint amire sokan számítanak, ő maga jobban tart ettől a találkozótól, mint az Európa-bajnokság bármelyik találkozójától.

„Az Európa-bajnokság során sem tartottam egyetlen meccstől sem annyira, mint a Feröer ellenitől, egyértelműen ez lesz számomra az év legnehezebb mérkőzése. Egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, Feröer nagyon nehéz ellenfél, leginkább Izlandhoz hasonlíthatjuk a játékát. Európában ma már nincsenek kis csapatok, a feröerieknek van egy remek dán edzőjük, fizikailag nagyon erősek, ezért roppant kemény meccs elé nézünk, amely rendkívül fontos lesz a vb-kvalifikáció szempontjából” - vélekedett.

Storck szerint a körülményekre is fel kell készülniük, ugyanis műfüvön nem úgy működnek a dolgok, ahogyan azt a játékosok megszokták, és az időjárás sem könnyíti a dolgukat.

„Feröeren nappal 11 fok van, nagyon nedves a levegő, ami mindenképpen nehezíti a dolgunkat. Örülök, hogy Telkiben ki tudtunk alakítani egy hasonló borítású pályát, mint amin a selejtezőt játsszuk, ezért a körülmények egy részét imitálni tudjuk a felkészülés során” - fogalmazott a szövetségi kapitány.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×