eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Nem tudni, ki veszi át Király helyét

A magyar labdarúgó-válogatott szeretné fenntartani a sikeres Európa-bajnoki szereplés okozta "futballeufóriát" – mondta Dzsudzsák Balázs csapatkapitány a jövő keddi, Feröer elleni vb-selejtező előtt.

"Szerencsére még nem igazán ülepedett le bennem az Európa-bajnokság, hiszen amikor hazajövök, továbbra is megállítanak és gratulálnak az emberek. Még mindig érzem, hogy a válogatott visszaadott valamit az országnak, a szurkolóknak. Kicsit szerencsétlen dolog, hogy pont idegenben kezdünk, ráadásul egy olyan helyszínen, ahová nehéz eljutni, ugyanakkor már nagyon várjuk az októberi, első hazai vb-selejtezőt" - mondta.

Az al-Vahda szélsője szerint a Feröer-szigetek elleni lesz talán a legnehezebb csoportmérkőzés, "nem is a pokoli hangulat, hanem a körülmények" miatt.

Hangsúlyozta, nagyot lépett előre az Eb-szerepléssel a válogatott, és nem szeretnének visszaesni, de a csoport végkimeneteléről ilyen korán még hiba volna szólni. "Ha hozzuk azt a fegyelmezett és alázatos futballunkat, mint eddig, akkor lehet majd beszélni arról, hogy esetleg jó helyen végezzünk a csoportban."

Minden csapatban, így a válogatottban is a kapusposzt az egyik legfontosabb kérdés, és egyelőre nem tudni, hogy ki áll majd a háló előtt, miután Király Gábor visszavonult.

"Király Gábor hatalmas űrt hagyott maga mögött, amit most nekünk kell betöltenünk. Ez mindhármunknak hatalmas motivációt jelent. Mivel azonos életkorúak vagyunk, akár hosszabb távra is eldőlhet ez a kérdés" - mondta Megyeri Balázs, a német Greuther Fürth légiósa, aki Gulácsi Péterrel és Dibusz Dénessel küzd a csapatba kerülésért.

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

védők: Bese Barnabás (Le Havre), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Kádár Tamás (Lech Poznan), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Videoton FC)

középpályások: Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton FC), Kleinheisler László (Darmstadt), Nagy Ádám (Bologna)

támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Stieber Zoltán (Kaiserslautern), Szalai Ádám (Hoffenheim)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×