eur:
393.77
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az MLSZ meghozta döntését

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a szlovén Aleksandar Ceferint támogatja majd az európai szövetség szeptemberi elnökválasztásán.

Az MLSZ honlapján közölte, hogy mindhárom jelöltet alkalmasnak tartja a poszt betöltésére, ám a jelenleg a szlovén szövetséget irányító Ceferinben "hosszabb távú megoldást is lát".

A rendkívüli kongresszust szeptemberi 14-én tartják Athénban, s azért van rá szükség, mert a nemzetközi szövetség (FIFA) etikai biztossága decemberben Michel Platini UEFA-elnököt eltiltotta a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől. A francia sportvezető aztán májusban szóban lemondott posztjáról, később pedig jelezte, hogy mindezt a szeptemberi tisztújító kongresszuson hivatalossá is megteszi majd.

Az elnöki tisztségért Ceferin, valamint a spanyol Angel María Villar, az UEFA jelenlegi első alelnöke és Michael van Praag, a holland szövetség elnöke van versenyben.

A három jelölt a múlt héten a visegrádi országok labdarúgó-szövetségeinek budapesti találkozóján személyesen mutatta be programját a cseh, a lengyel, a liechtensteini, az osztrák, a szlovák és a magyar sportági vezetőknek.

Az MLSZ - amint honlapján hétfőn jelezte - ezen a konferencián megbizonyosodott arról, hogy valamennyi jelölt "teljes mértékben" alkalmas a posztra.

"Figyelembe véve az UEFA előtt álló stratégiai feladatokat, az MLSZ szükségesnek tartja, hogy a szakmai vezetői felkészültség mellett a leendő elnök képes legyen hosszabb ideig a szervezet vezetésére. Mindezeket mérlegelve a Magyar Labdarúgó Szövetség az Athénban tartandó UEFA-kongresszuson Aleksandar Ceferin elnökké választását támogatja" - hangsúlyozta a szövetség közleményében.

Mindezek mellett az MLSZ megjegyezte, hogy a választás eredményétől függetlenül azt várja, hogy az új elnök törekedjen az "európai labdarúgás szakmai színvonalának, társadalmi és gazdasági jelentőségének megőrzésére és növelésére, valamint erősítse az UEFA működésének transzparenciáját, és munkájában fokozottabb mértékben támaszkodjon a tagszövetségekre".

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×