eur:
394.11
usd:
365.28
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nikolics Nemanja boldog, vágyott a Real Madridra

A címvédő Real Madrid a magyar válogatott Nikolics Nemanja csapatával, a Legia Warszawával, valamint a Borussia Dortmunddal és a Sportinggal került egy csoportba a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

A főtábla csütörtöki, monacói sorsolásán a tavaly döntős Atlético Madrid mellé a német bajnok Bayern München, a PSV Eindhoven és az FK Rosztov került.

A spanyol bajnok FC Barcelonához a Manchester Cityt, a Borussia Mönchengladbachot és a Celticet sorsolták. Az olasz élvonal címvédője, a Juventus a Sevillát, az Olympique Lyont és a Dinamo Zagrebet kapta ellenfélnek. A Premier League legutóbbi kiírásának győztese, a Leicester City az FC Porto, a Club Brugge és az FC Köbenhavn ellen harcolhatja ki a nyolcaddöntőbe jutást.

A csoportok első két helyezettje jut a legjobb 16 közé, a harmadikok az Európa Ligában folytathatják.

A sorozat fináléját 2017. június 3-án rendezik Cardiffban.

A lengyel Legia honlapján Nikolics elmondta: nagy élmény lesz számukra, hogy rangos ellenfelekkel találkozhatnak a BL-ben. "Tudjuk, hogy nem vagyunk esélyesek, de minden meccsen harcolni fogunk a gólokért és a pontokért" - nyilatkozta.

A vajdasági születésű csatár emlékeztetett, hogy a sorsolás előtt erős riválisokat akartak kapni, és ez valóra is vált. "Azt szerettem volna, hogy a Real vagy a Barcelona közül az egyiket megkapjuk, úgyhogy most nagyon boldog vagyok. Természetesen ebben a sorozatban nincsenek könnyű ellenfelek, de nem így állunk a meccsekhez, szeretnénk élvezni a játékot."

Az előző idény lengyel gólkirálya úgy fogalmazott: egyértelműen a Real és a Dortmund a továbbjutás esélyese, a Legia pedig a Sporting csapatával harcol majd az Európa Ligába kerülést jelentő harmadik helyért.

A BL-csoportok beosztása:

A csoport:

Paris Saint-Germain (francia), Arsenal (angol), FC Basel (svájci), Ludogorec (bolgár)

B csoport:

Benfica (portugál), Napoli (olasz), Dinamo Kijev (ukrán), Besiktas (török)

C csoport:

FC Barcelona (spanyol), Manchester City (angol), Borussia Mönchengladbach (német), Celtic (skót)

D csoport:

Bayern München (német), Atlético Madrid (spanyol), PSV Eindhoven (holland), FK Rosztov (orosz)

E csoport:

CSZKA Moszkva (orosz), Bayer Leverkusen (német), Tottenham Hotspur (angol), AS Monaco (francia)

F csoport:

Real Madrid (címvédő, spanyol), Borussia Dortmund (német), Sporting CP (portugál), Legia Warszawa (lengyel)

G csoport:

Leicester City (angol), FC Porto (portugál), Club Brugge (belga), FC Köbenhavn (dán)

H csoport:

Juventus (olasz), Sevilla (spanyol), Olympique Lyon (francia), Dinamo Zagreb (horvát)

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×